Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP Ante Starčević

'''Region' bi bio sretan da Pusić postane tajnica UN-a''

Božanović i Tepeš
Foto: Vedran Balen
23.03.2015.
u 14:11

- Ako je cilj razjediniti svjetske narode, Vesna Pusić bi bila idealan kandidat. Za to, bez konkurencije, ima najbolje reference – rekao je Božanović.

- Promatrajući njezino dosadašnje djelovanje, uvjeren sam da bi "region" bio sretan da Vesna Pusić postane glavna tajnica UN-a – kaže Đuro Božanović, međunarodni tajnik HSP-a dr. Ante Starčević.

On dodaje kako se s tim nastojanjem ministrice vanjskih vanjskih poslova ne treba previše zamarati, jer "teško je povjerovati da osoba koja nas je uspjela posvađati s najčvršćim saveznicima može voditi i malo uređeniju seosku zadrugu, a kamoli Ujedinjene narode".

- Ako je cilj razjediniti svjetske narode, Vesna Pusić bi bila idealan kandidat. Za to, bez konkurencije, ima najbolje reference – rekao je Božanović.

U ovoj stranci osvrnuli su se i na, kako kažu, animozitet dijela domaće javnosti prema Hrvatima u inozemstvu, koji zbog toga ne žele ulagati u Domovinu. U HSP-u AS drže kako takvi pogledi na dolaze od ljudi koji su se borili za Hrvatsku, jer oni vrlo dobro znaju kako i koliko je dijaspora pomagala u stvaranju države. Lijeva je opcija, dodaju, zlorabila nekolicinu pojedinaca koji su iz države izvukli korist kako bi napala cijelu dijasporu.

- Hrvati koji žive i rade u inozemstvu poslali su više od 2,2 milijarde dolara svojoj rodbini u Hrvatskoj. Ekonomski pokazatelji u zemlji su očajni, a sad zamislite kakvi bi tek bili bez tog novca – ističe Božanović, koji kao uspješan poduzetnik godinama živi i radi u inozemstvu.

>> Vesna Pusić: Ideja o kandidaturi za UN došla je izvana

>> Ima li Vesna Pusić šanse u utrci za glavnu tajnicu UN-a

Komentara 21

AT
Atlantis1
16:03 23.03.2015.

Zamislite , ovi ne mogu shvatiti kakova ogromna cast i prednost bi za Hrvatsku bio izbor Vesne Pusic za Generalnog sekretara UN. Ovima je osigurana blistava politicka karijera u Hrvatskoj, Sa IQ od nekih 70 jednostavno moraju uspijeti, biti ce omiljeni kod veceg dijela biraca.

DU
Deleted user
14:57 23.03.2015.

Vesna Pusić ima u državi dva postotku potporu glasača daklem gotovo anonimus koliko tek minorni značaj ima na svjetskoj razini, a da bi region i vojvoda Feflj bili sretni pa naravno da bi bilo bi to po njihovom izboru.

MA
medjimurec_at
14:22 23.03.2015.

Ma svi bi bili veseli samo da vise nije ovdje ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije