Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP

HSP: 35-godišnjaci koji se protive ulasku u Europsku uniju

'14.09.2011., Zagreb - U hotelu Sheraton je odrzana 4. konferencija pod nazivom, Suradnja  javnog i privatnog sektora - kocnica ili poticaj razvoja. na konferenciji su bile prisutne osobe iz hrvatskog
'Zarko Basic/PIXSELL'
01.10.2011.
u 12:00

Prema dobi članova, riječ je o jednoj od "mlađih" stranaka, s obzirom na to da je prosječna dob članova 35 godina

Hrvatska stranka prava (HSP) proživjela je brojne promjene u posljednjih nekoliko godina, a ključna je promjena predsjednika, pa je dugogodišnjeg predsjednika stranke Antu Đapića zamijenio Daniel Srb. Ova je stranka, među ostalim, protiv ulaska Hrvatske u EU, za državotvornu zaštitu hrvatskog obrambenog Domovinskog, rata kao i za jedinstvenu nacionalnu politiku Hrvata iz Hrvatske, BiH i iseljeništva.

HSP ima 11.600 aktivnih članova i 29.800 podupirućih članova. Prema dobi članova, riječ je o jednoj od "mlađih" stranaka, s obzirom na to da je prosječna dob članova 35 godina. Omjer članica u odnosu na članove stranke iznosi 1:3, dok taj omjer u vodstvu stranke iznosi 1:8, u korist muškaraca. Stranka ima najviše članova u Slavoniji (40%), južnoj Hrvatskoj (35%) te u središnjoj Hrvatskoj (25%). Ukupno u pet jedinica lokalne samouprave HSP je na vlasti bez pomoći koalicijskih partnera, dok u trenutačnom sazivu Sabora ima jedan mandat. Izborni slogan HSP-a bit će predstavljen prigodom prezentacije izbornog programa HSP-a, a stranka na ovim izborima planira potrošiti od 7 do 10 mil. kuna.

Čelnik Danijel Srb član je HSP-a od 1992. godine, završio je Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, a odlikovan je i Spomenicom Domovinskog rata. U slobodno vrijeme bavi se sportom, a na prvom mu je mjestu veslanje (danas, primjerice, vesla maraton Vukovar – Ilok) u kojem je osvojio brojne nagrade.

Ključne riječi

Komentara 8

GI
giglibigli
18:52 01.10.2011.

prava je šteta da su protiv EU ovako onima koji su i protiv hdza i sdpa preostaju samo hsls i hss, možda lesarova stranka i to je to nemaš zapravo kome dati svoj glas

CO
CoolBreeze
00:47 02.10.2011.

Konačno da je i HSP dobio malo medijskog prostora. Sviđa mi se kako rade i što govore u svim medijskim istupima. Imaju moj glas, vrijeme je za promjene. Vidim da su im nacionalni interesi prioritet, a ne glume kao Hdz sa svojim sloganom \"Čuvajmo Hrvatsku\". Što HDZ ima sačuvati? Možda svoje pozicije? Treba netko SPASITI HRVATSKU, HSP mi se čini kao dobra opcija.

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
12:38 01.10.2011.

HSP JE SRANKA ZA KOJU TREBA GLASATI ! S obzirom da se je do sada glasalo za stranku Korupcija i Hrvatske izdaje sada nam se pruza sansa da glasamo za HSP koji je protiv EU koji uzima glavnu rijec u u Hrvata. Glasajmo za HSP dabi ostali Neovisni Hrvati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije