Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Parlamentarni izbori 2011

HSP: 35-godišnjaci koji se protive ulasku u Europsku uniju

Prema dobi članova, riječ je o jednoj od "mlađih" stranaka, s obzirom na to da je prosječna dob članova 35 godina
01. listopada 2011. u 12:00 8 komentara 16 prikaza
'14.09.2011., Zagreb - U hotelu Sheraton je odrzana 4. konferencija pod nazivom, Suradnja  javnog i privatnog sektora - kocnica ili poticaj razvoja. na konferenciji su bile prisutne osobe iz hrvatskog
Foto: 'Zarko Basic/PIXSELL'

Hrvatska stranka prava (HSP) proživjela je brojne promjene u posljednjih nekoliko godina, a ključna je promjena predsjednika, pa je dugogodišnjeg predsjednika stranke Antu Đapića zamijenio Daniel Srb. Ova je stranka, među ostalim, protiv ulaska Hrvatske u EU, za državotvornu zaštitu hrvatskog obrambenog Domovinskog, rata kao i za jedinstvenu nacionalnu politiku Hrvata iz Hrvatske, BiH i iseljeništva.

HSP ima 11.600 aktivnih članova i 29.800 podupirućih članova. Prema dobi članova, riječ je o jednoj od "mlađih" stranaka, s obzirom na to da je prosječna dob članova 35 godina. Omjer članica u odnosu na članove stranke iznosi 1:3, dok taj omjer u vodstvu stranke iznosi 1:8, u korist muškaraca. Stranka ima najviše članova u Slavoniji (40%), južnoj Hrvatskoj (35%) te u središnjoj Hrvatskoj (25%). Ukupno u pet jedinica lokalne samouprave HSP je na vlasti bez pomoći koalicijskih partnera, dok u trenutačnom sazivu Sabora ima jedan mandat. Izborni slogan HSP-a bit će predstavljen prigodom prezentacije izbornog programa HSP-a, a stranka na ovim izborima planira potrošiti od 7 do 10 mil. kuna.

Čelnik Danijel Srb član je HSP-a od 1992. godine, završio je Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, a odlikovan je i Spomenicom Domovinskog rata. U slobodno vrijeme bavi se sportom, a na prvom mu je mjestu veslanje (danas, primjerice, vesla maraton Vukovar – Ilok) u kojem je osvojio brojne nagrade.

Večernjakova ruža
Mojmira Pastorčić: Šprajc mi je poslao poruku: 'Ti si sljedeće godine'. Mislila sam da je lud
UHVATI BIORITAM
Koji kronotip posjedujete? Upoznajte se s ovim unutarnjim satom koji trebate slušati
  • giglibigli:

    prava je šteta da su protiv EU ovako onima koji su i protiv hdza i sdpa preostaju samo hsls i hss, možda lesarova stranka i to je to nemaš zapravo kome dati svoj glas

  • CoolBreeze:

    Konačno da je i HSP dobio malo medijskog prostora. Sviđa mi se kako rade i što govore u svim medijskim istupima. Imaju moj glas, vrijeme je za promjene. Vidim da su im nacionalni interesi prioritet, a ne glume kao Hdz ... prikaži još! sa svojim sloganom \"Čuvajmo Hrvatsku\". Što HDZ ima sačuvati? Možda svoje pozicije? Treba netko SPASITI HRVATSKU, HSP mi se čini kao dobra opcija.

  • Kumek iz (HR.Zagorja):

    HSP JE SRANKA ZA KOJU TREBA GLASATI ! S obzirom da se je do sada glasalo za stranku Korupcija i Hrvatske izdaje sada nam se pruza sansa da glasamo za HSP koji je protiv EU koji uzima glavnu rijec u ... prikaži još! u Hrvata. Glasajmo za HSP dabi ostali Neovisni Hrvati.