Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za istragu ubojstava

HSK pokrenuo peticiju za izručenje Perkovića i Mustača

Josip Perković
Foto: Boris Ščitar
1/3
07.01.2014.
u 17:06

HSK traži i razjašnjavanje svih političkih ubojstava koje su jugoslavenske tajne službe provele nad Hrvatima diljem svijeta

Hrvatski svjetski kongres (HSK) jučer je pokrenuo globalnu online peticiju za razjašnjavanje ubojstava koje su jugoslavenske tajne službe provodile nad hrvatskim političkim neistomišljenicima širom svijeta te za izručenje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača njemačkom sudstvu. 

Krovna udruga hrvatskih iseljenika potvrdila je i da je na potpisivanje peticije pozvala sve Hrvate i osobe hrvatskih korijena diljem svijeta te sve demokrate u svijetu.

Potpisnici ove peticije uputili su svoje apele i zahtjeve Europskom parlamentu, Europskom vijeću, Vijeću Europske unije, Europskoj komisiji, Vrhovnom sudu EU, parlamentima, vladama i sudskim organima zemalja u kojima su ubijani hrvatski politički emigranti te Hrvatskom saboru, hrvatskoj Vladi i hrvatskim sudskim ustanovama.

– Jugoslavija je likvidirala dvostruko više svojih emigranata nego sve države Istočnog bloka zajedno; samo u Njemačkoj ubijeno je najmanje 37 hrvatskih emigranata. Osim nekoliko sudskih procesa, npr. u Njemačkoj i Škotskoj, do sada gotovo ništa nije učinjeno da bi se rasvijetlilo to mračno poglavlje ne samo hrvatske nego i svjetske povijesti. Do dana današnjeg nije uslijedila zadovoljština za žrtve, odnosno njihove obitelji. Ovom peticijom ne želimo štetiti Hrvatskoj nego, naprotiv, želimo dati svoj doprinos na putu prema demokratizaciji hrvatskog društva koju smatramo životno važnom za Hrvatsku”, rekao je Mijo Marić, predsjednik HSK-a.

>>Nakon Perkovića i Mustač izlazi na slobodu

Komentara 23

Avatar Maximilian Jure Kučina
Maximilian Jure Kučina
17:54 07.01.2014.

"Narodni heroji" ove vlasti,zasticeni posebnim zakonima s njihovim imenima,nece biti izruceni.Bit ce branjeni svim sredstvima,do posljednjeg trzaja ove umrezene vrhuske.

Avatar SheriffWoody
SheriffWoody
17:19 07.01.2014.

Treba još više raditi ovakve stvari i širiti pravu istinu o banana-državi (anglosaksonskoj tvorevini i koloniji) kojoj se tepalo "socijalizam s ljudskim likom". Vrijeme je pokazalo da je yugo komunizam bio jedan od gorih jer vidimo gdje su danas Poljska, Baltik, Češka, Slovačka, a gdje mi.

1A
1A
17:48 07.01.2014.

OBADVOJICU pod hitno izruciti! M..a pod bubrege tamo nece moci prodavati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije