Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sabor

HRAST traži referendum, Mariji Puh je Istanbulska konvencija najbolji poklon

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
08.03.2018.
u 12:10

Čula sam najavu Hrvoja Zekanovića o pokretanju referenduma kojim bi se spriječila Istanbulska konvencija i mogu sam reći da je protivnika bilo, ali vjerujem da će prevladati zdrav razum i da će sve naše žene dobiti zasluženu zaštitu od nasilja, rekla je Puh

HRAST-ov zastupnik Hrvoje Zekanović tražit će raspisivanje referenduma o Istanbulskoj konvenciji, najavio je danas poručivši kako okuplja sve pojedince i udruge kako bi to realizirali.

- Pokušat ćemo pokrenuti građanski referendum kojim ćemo pokušati spriječiti ratifikaciju tog dokumenta. Vjerujem da će nam se u toj inicijativi pridružiti i pojedini zastupnici HDZ-a. Bitno nam je da narod kaže što misli o ovom dokumentu. Demokracija i volja naroda nema cijene – kazao je Zekanović. Uvjeren je da građani na referendumu ne bi izabrali ratifikaciju Istanbulske konvencije.

- To se sigurno neće pokazati. Hrvatski narod itekako dobro razmišlja i osjeti kada je za njega nešto bitno – kaže Zekanović koji se protivi ratifikaciji.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković danas je uvodno na sjednici Vlade najavio skoro upućivanje Istanbulske konvencije na sjednicu Vlade, točnije kroz tjedan ili dva. Dok HDZ-ovi partneri u većini, odnosno HRAST vodi borbu protiv ratifikacije, premijerovu najavu pozdravili su u HNS-u, drugom partneru HDZ-a u Vladi.

- Iznimno mi je zadovoljstvo današnja objava premijera da će Istanbulska konvencija uskoro doći u Sabor, i to mi je danas definitivno najbolji poklon za Dan žena. Kao što znate, HNS inzistira na ratifikaciji Istanbulske konvencije cijelo vrijeme i veselim se raspravi u Saboru o samom sadržaju i o Istanbulskoj konvenciji. Ne očekujem neke pretjerane pritiske od koalicijskih partnera – kazala je HNS-ova zastupnica Marija Puh. Istanbulska konvencija je do sada izazvala puno rasprave u javnom prostoru i mislim da je pravo vrijeme da se rasprava preseli u sabornicu i da raspravimo o pravima žena i o zaštiti žena od nasilja, dodaje.

- Čula sam najavu Hrvoja Zekanovića o pokretanju referenduma kojim bi se spriječila Istanbulska konvencija i mogu sam reći da je protivnika bilo, ali vjerujem da će prevladati zdrav razum i da će sve naše žene dobiti zasluženu zaštitu od nasilja. Svi zastupnici HNS-a podržat ćemo Istanbulsku konvenciju, mi već jako dugo čekamo da možemo raspravljati i glasati za nju, a kako će glasati u Klubu HDZ-a, to morate pitati njih – zaključuje Puh.

Pogledajte i sjednicu Vlade na kojoj je najavljena ratifikacija Konvencije:

1/18

Komentara 41

SF
Sv Franjo
13:01 08.03.2018.

Referendum da crvenoglavoj zmiji otrovnici razbijemo glavu.

Avatar U_hljeb U gsg vg
U_hljeb U gsg vg
12:51 08.03.2018.

Referendum svakako .... plenki iz protesta slobodno može u hns.... sjećam se kako je završila zaštita Mirjane P. od strane b.a.b.a. i sarnavke.... žalosno i jadno.....

TA
taxiico
12:34 08.03.2018.

zekanovic je jučer pomeo novinare u saboru. argumentima i istinom. dug niz pitanja bolje reći provokacija dok se nisu izmorili i iscrpili svoje bolesne mozgove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije