Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZAKONITO RADILI

Hrvatu u Njemačkoj kazna od 43.915 eura jer nije plaćao radnike, radnici dobili izgon iz države

Refugees in Freilassing
Foto: Karl-Josef Hildenbrand/DPA/PIXSELL
1/2
01.06.2021.
u 12:21

Kada su pitali poslodavca za radnike, kazao je kako ih ne poznaje

Kazna od 43.915 eura izrečena je hrvatskom poslodavcu u njemačkom Karlsruheu zbog neplaćanja radnika. Obećao im je i boravišnu dozvolu koju im nije omogućio, zbog čega su radnici dobili izgon iz Njemačke.

Policijska kontrola gradilišta otkrila je ovaj slučaj u kojem je dvoje srpskih radnika nezakonito boravilo i radilo u Njemačkoj, prenosi Fenix Magazin. Iako im je bio omogućen smještaj, niti su dobili svoju obećanu boravišnu dozvolu, a niti plaću. Također, 39-godišnji Hrvat nije za svoje zaposlenike uplaćivao doprinose za socijalno osiguranje.

Srpski su radnici dobili izgon iz Njemačke te im je zabranjen ulazak i rad u državi više od dvije godine, a kada su pitali poslodavca za radnike, kazao je kako ih ne poznaje

Iskaz je u međuvremenu pobijen, a ovaj 39-godišnjak otplaćuje kaznu na rate.

 

VIDEO 'COVID potvrde': Provjerite kako ih možete dobiti

Komentara 19

Avatar Vakserčina
Vakserčina
12:38 01.06.2021.

Tipičan hrvatski podlodavac. Čovjek je očito pobrkao zakone. Mislio je da su njemački zakoni slični onima u RH. Molim njemački sud da ublaži kaznu zbog te olakotnosti.

FA
fajlpz
15:21 01.06.2021.

On vjerovatno mislio da je u Hrvatskoj.Ajde sada razvlači 10 godina na sudu,ajde nemoj platit.E da je kod nas 5 % OD TOGA.

IM
imamohrvatsku
15:38 01.06.2021.

E moji Nijemci. Nećete vi daleko s takvom antipoduzetničkom klimom. Bolje vam je da se ugledate na Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije