Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Hrvatskom dileru u Urugvaju smanjili kaznu za šverc kokaina

Urugvajski žalbeni sud prošlog je tjedna hrvatskom državljaninu uhićenom u akciji "Balkanski ratnik" smanjio kaznu sa 15 na 13 i pol godina zbog švercanja kokaina
19. studenoga 2013. u 10:09 2 komentara 2901 prikaza
martinčić

Urugvajski žalbeni sud prošlog je tjedna hrvatskom državljaninu uhićenom u akciji "Balkanski ratnik" smanjio kaznu sa 15 na 13 i pol godina zbog švercanja kokaina, piše El Pais

U prvom stupnju sudac specijaliziran za organizirani kriminal Nestor Valetti osudio je Puljanina Anastazija Martinčića na 15 godina zatvora, iako su tužitelji tražili 17 godina, a najviša kazna je 18 godina zatvora. Žalbeni sud je u drugom stupnju odlučio, u presudi koju je napisao ministar William Coruje, da su Martinčićeve optužbe dokazane, ali su snizili kaznu za godinu i pol zatvora manje. 

U studenom 2009. godine, kao dio međunarodne operacije "Balkanski ratnik" Urugvaj je napravio rekordnu zapljenu kokaina. Ukupni je zaplijenjeno 2174 kilograma kokaina na Martinčićevoj jahti "Maui" koju je kupio blizu Santiaga Vazqueza. Martinčić od početka negira svoje veze sa švercanjem droge i tvrdi da je investitor u brodove. 

No, Martinčić se također smatra i potencijalnom bitnom karikom klana Crnogorca Darka Šarića koji se već godinama nalazi na Interpolovoj tjeralici, a smatra ga se odgovornim za šverc velikih količina kokaina iz Južne Amerike u Europu. 

>>Hrvatski diler Martinčić osuđen u Urugvaju na 15 godina zatvora

Snijeg u Zagrebu 14. 1. 2013.
BIT ĆE SVEGA
Objavljena velika prognoza: Ovakvoj zimi nismo se nadali, evo što nas sve čeka
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima