Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Našli mu 2 tone droge

Hrvatskom dileru u Urugvaju smanjili kaznu za šverc kokaina

martinčić
19.11.2013.
u 10:09

Urugvajski žalbeni sud prošlog je tjedna hrvatskom državljaninu uhićenom u akciji "Balkanski ratnik" smanjio kaznu sa 15 na 13 i pol godina zbog švercanja kokaina

Urugvajski žalbeni sud prošlog je tjedna hrvatskom državljaninu uhićenom u akciji "Balkanski ratnik" smanjio kaznu sa 15 na 13 i pol godina zbog švercanja kokaina, piše El Pais

U prvom stupnju sudac specijaliziran za organizirani kriminal Nestor Valetti osudio je Puljanina Anastazija Martinčića na 15 godina zatvora, iako su tužitelji tražili 17 godina, a najviša kazna je 18 godina zatvora. Žalbeni sud je u drugom stupnju odlučio, u presudi koju je napisao ministar William Coruje, da su Martinčićeve optužbe dokazane, ali su snizili kaznu za godinu i pol zatvora manje. 

U studenom 2009. godine, kao dio međunarodne operacije "Balkanski ratnik" Urugvaj je napravio rekordnu zapljenu kokaina. Ukupni je zaplijenjeno 2174 kilograma kokaina na Martinčićevoj jahti "Maui" koju je kupio blizu Santiaga Vazqueza. Martinčić od početka negira svoje veze sa švercanjem droge i tvrdi da je investitor u brodove. 

No, Martinčić se također smatra i potencijalnom bitnom karikom klana Crnogorca Darka Šarića koji se već godinama nalazi na Interpolovoj tjeralici, a smatra ga se odgovornim za šverc velikih količina kokaina iz Južne Amerike u Europu. 

>>Hrvatski diler Martinčić osuđen u Urugvaju na 15 godina zatvora

Komentara 2

BK
B Kosa
15:29 19.11.2013.

Malo su mu smanjili ima jos puno lezati

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
14:44 19.11.2013.

Da pogodim ovaj je poduzetnik? Veletrgovac oštrim brašnom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije