Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krijumčario kokain

Hrvatski diler Martinčić osuđen u Urugvaju na 15 godina zatvora

martinčić
Screenshot El Pais
02.03.2013.
u 15:47

Droga je pronađena na jahti "Maui" kojom je trebala biti transportirana iz južne Amerike prema istočnoj Europi

Urugvajski sud osudio je Puljanina Anastazija Martinčića na 15 godina zatvora zbog krijumčarenja više od dvije tone kokaina.

Droga je pronađena na jahti "Maui" kojom je trebala biti transportirana iz južne Amerike prema istočnoj Europi, piše DalmacijaNews.

Martinčić bi mogao biti izručen Hrvatskoj tek nakon odsluženja kazne, a na ovako dugu kaznu utjecalo je i to što ga sesmatra dovoljno opasnim da postane dijelom velikog balkanskog klana čijim vođom smatra Crnogorca Darka Šarića za kojim se traga.

Martinčić je uhićen još u listopadu 2009. u velikoj akciji nazvanoj Balkanski ratnik, a jahtu na kojoj je pronađena droga Martinčić je kupio u marini kod Montevidea.

Na suđenju se branio da je u Urugvaj došao zbog trgovanja jahtama, te da mu je kokain podmetnut. No, sud je odbacio te tvrdnje uz primjedbu da je nevjerojatno da bi netko podmetao toliku količinu droge, čija je ulična vrijednost viša od 100 milijuna dolara. Martinčić je tijekom intervjua u zatvoru za urugvajsku televiziju Subrayado istaknuo da se boji za svoj život ostane li u zatvoru.

>>Suđenje u Engleskoj: Hrvatu 8 godina zatvora za švercanje droge

Komentara 6

C5
c523h231
15:58 02.03.2013.

Supppper! 15 godina u Hrvatskoj jedan kriminalac manje!

Avatar ivek
ivek
15:57 02.03.2013.

2 tone koke , ispod 3 tone kokaina ne sudu u uragvaju... mislim da je doslo do greske

Avatar žič
žič
16:38 02.03.2013.

to su politička podmetanja,i to sa dve tone,,kokice,,u hrvatskoj bi dobil...pa,godinu uvjetno na šest mjeseci.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije