Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Testirali tinejdžere
Povratak na članak

Hrvatskoj djeci veliki problem riješiti problem

Najkreativniji u rješavanju situacija iz svakodnevnog života su djeca iz Singapura, a u Hrvatskoj trećina ih nije riješila ništa

Komentari 7

KA
kafka
22:40 01.04.2014.

Očekivano. Katastrofalni školski sustav nemotiviranih i dijelom nesposobnih nastavnika. U našem se sustavu stimulira prepisivanje i nerad i nikoga, osim ponekog nastavnika to ne brine. U svakodnevno životu nema prepisivanja; nisi sposoban - pojede te tigar, u Singapuru to znaju. . . . . . . . . treba vidjeti kako stoji s kulturom varanja na ispitima u Japani, Kini i Singapuru!? . . . . . . . . . . . . Rad, rad i rad!.

VL
KA
kafka
22:44 01.04.2014.

Ali naši bi bili prvi u prepisivanju i varanju. . . . . . . . . Školovani plagijatori, muljatori od kojih vremenom kao odrasli postaju nemoralni, korumpirani i kriminalni. . . . . . . . . . I. I tako će nam sve ode k vragu.

VL
Avatar lustrismus
lustrismus
22:08 01.04.2014.

Jad i beda čovečanstva. Kada treba da se problemi rešavaju računarima . Očito kad crkne računar nemogu da reše bilo koakav problem. Očito da zapadna deca bez računara nezna da reši neki problem a kamoli da pomnoži neki broj kao pomnoži neki broj kao što je na primer 122 x 2234

VL
Avatar gladnijura
gladnijura
08:22 02.04.2014.

Ako djeca nisu u stanju rješavati probleme tipa ''Jedno vozilo krene prema Zagrebu iz S.Broda brzinom 80 km/sat a drugo iz Zagreba prema S.Brodu brzinom od 95 km/sat. Ako je udaljenost između Zgb i S.Broda xy km, na kojem kilometru će se sresti?'', koje onda znanje imaju. Ne znam da li mogu na pamet, ono iz glave, pomnožiti ili podijeliti brojeve do 100. Da ne govorim o ručnom vađenju drugog ili trećeg korijena iz nekog broja. A kako bi i mogli, kad ni njihovi učitelji, nastavnici i profesori tu nisu baš doma. Ali im je strašno kad ih žele plaćati na temelju znanja.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.