Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE STAJE

Nova Dačićeva provokacija: 'Poslat ću im imena 20.000 djece ubijene u Jasenovcu'

03.05.2018.
u 10:48

– I prije sam to planirao učiniti, ali kad god sam mislio dostaviti popis određenom ministru, oni su ga smijenili – poručio je Dačić.

Zaoštreni diplomatski odnosi Hrvatske i Srbije kulminirali su verbalnim nadmudrivanjem hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i srbijanskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića.

Komentirajući izjavu Dačića da je Hrvatska bila saveznica Hitlera, a Srbija nije, Plenković je nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a rekao: "Mi se na takve izjave ne želimo uopće osvrtati nego voditi europsku politiku i politiku dobrosusjedske suradnje sa svima onima koji uvažavaju civilizacijske europske standarde i tu je ta ključna razlika."

Činilo se kako će na tome prepucavanje završiti, no Dačić se ponovno oglasio i to u srpskim Novostima. Najavio je kako će "na pokušaje relativizacije ustaških zločina i revizije povijesti Srbija uskoro odgovoriti slanjem imena i prezimena 20.000 djece koja su ubijena u Jasenovcu i drugim koncentracionim logorima u Hrvatskoj za vrijeme Drugog svjetskog rata".

– I prije sam to planirao učiniti, ali kad god sam mislio dostaviti popis određenom ministru, oni su ga smijenili. Tako je bilo i kad sam htio bivšem šefu hrvatske diplomacije Stieru poslati listu ubijene djece. Ali ovoga puta će im u Zagreb stići preporučena pošta –poručio je Dačić te dodao da bi hrvatskim dužnosnicima bilo bolje da šute o tome, umjesto da, poput predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, govore o formiranju međunarodne komisije koja bi utvrdila broj žrtava u Jasenovcu.

1/2

Komentara 182

Avatar FrancJunior
FrancJunior
11:01 03.05.2018.

Koji komicar! Iz rukava vadi 20 000 imena navodno ubijenih prije 80 godina...a nikako da pronadje imena nekoliko tisuca nestalih Hrvata za vrijeme srbijanske agresije na na Hrvatsku prije 25 godina!

BU
bubacro
11:01 03.05.2018.

ok .pitanje za Hrvatske medije .Do kada mislite prenositi dnevne bljuvotine ovih bedaka iz susjedstva ??? hitite ih više na ignore i neka se budale zabavljaju sami sa sobom

DI
Diesel
11:29 03.05.2018.

Bolje bi ti bilo da posjetis Srebrenicu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije