Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskoro ide kući

Hrvatskog pomorca zatočenog u Panami oslobodio i viši sud

'goran_crn_mustapic'
Privatni album
15.10.2013.
u 08:30

Kako prenosi glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske, panamski viši sud , Segundo Tribunal, potvrdio je oslobađajuću presudu iz travnja što Mustapiću daje nadu da će mu po okončanju procedure sudac ukinuti zabranu napuštanja Paname

Hrvatski pomorac Goran Mustapić (40) iz Dugopolja, koji je početkom svibnja na sudu u Panami oslobođen optužbi za krijumčarenje droge, uskoro bi mogao biti u Hrvatskoj.

Mustapić, kojem je odlukom suda do okončanja žalbenog postupka zabranjeno napuštanje Paname, napokon se javio s dobrim vijestima. Kako prenosi Predrag Brazzoduro, glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske, panamski viši sud , Segundo Tribunal, potvrdio je oslobađajuću presudu iz travnja što Mustapiću daje nadu da će mu po okončanju procedure sudac ukinuti zabranu napuštanja Paname .

U poruci koju je poslao Brazzoduru Mustapić je kazao da je odluka višeg suda upućena prvostupanjskom sudu, no da u roku pet dana tamošnje tužiteljstvo koje se žalilo na oslobađajuću presudu ima pravo ponovno uložiti žalbu. - Ako u tom roku ne podnesu žalbu sudac će mi ukinuti zabranu napuštanja Paname – napisao je Mustapić dodajući da je spreman za povratak. Nasreću , nakon oslobađajuće presude pravorijek višeg suda Mustapić je čekao na slobodi, a do tada je u pritvoru bio 11 mjeseci, od uhićenja početkom lipnja lani.

Bio je uhićen u lokalu u četvrti San Francisko gdje se zatekao u trenutku kad je ušla policija i privela Kolumbijca koji je uza se imao kokain. Policija je njega i crnogorskog pomorca odvela pod optužbom da su dogovarali posao s Kolumbijcem. Mustapić je u to vrijeme plovio kao mazač na brodu MSC Fabienne, a za razliku od Sindikata pomoraca Hrvatske koji se od samog početka uključio u rješavanje slučaja , brodar s njegovim uhićenjem nije htio imati nikakve veze uz obrazloženje da je svaka je pomoć u suprotnosti s politikom kompanije kad je u pitanju droga. Uz Sindikat , Mustapiću je pomoglo hrvatsko veleposlanstvo iz Washingtona koje mu je osiguralo pravnu pomoć.

>> Hrvatski pomorac u Panami oslobođen, nije imao drogu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije