Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv slovenskih teza
Povratak na članak

Hrvatsko izaslanstvo: Ne, nema nove granice između nas i Slovenije

“Ako je režim međusobnog nekažnjavanja ribara bio dobar od 2005. do sada, zašto se ne bi mogao nastaviti dok ne riješimo granicu”

Komentari 47

PU
Pukovnik
19:32 02.05.2018.

Ruku na srce... sve je to lijepo i EU i NATO, ali samo ako mi imamo korist od toga. Postoji nešto što se zove državna dogma u što spada pitanje teritorija. NIKAD niti jedna vlada NE SMIJE i NE MOŽE trgovati ili dogovarati se o zamjeni ili prodaji državnog teritorija. Država se mora ponašati čisto makjavelistički - sve učiniti za dobrobit naroda i zemlje. Zbog navedenog treba biti spreman pokvarenim Slovencima odgovoriti oružjem ako poduzmu mjere koje ugrožavaju državni integritet. To nitko ne želi ali je zadnja opcija.

VL
Avatar CROCLEUNA
CROCLEUNA
20:31 02.05.2018.

Nikakve ustupke, koncesije ne moramo raditi. Čini se da Janezi sada ulaze polako u zonu očajnosti, nakon koje nemitno slijedi otrežnjenje i suočavanje sa stvarnošću. Hrvatsku se ipak nije moglo osakatiti za pola Pirankog zaljeva/ Savudrijske vale. Manevarski prostor 'kekec diplomacije' postaje sve uži, sve je manje načina da se ucjenjuje, kamatari i razbojničuje koristeći bolje polazne pozicije kojih više u stvari i nema. Ostaje samo arlaukanje isfrustriranih morem deficitarnih Slovenaca. Još malo i nitko ih neće zarezivati. Just look and C...

VL
ZG
zg223
20:36 02.05.2018.

dobit ce te samo polovicu artiljerijske granate a ne more...nisam jos cuo da su odhebali sa po istoj presudi hrvatske svete gere...alpski srbi

VL
KO
koraknaprijed
20:18 02.05.2018.

Slovenci opet puše.

VL
LU
Lujo123
20:33 02.05.2018.

drekogaz (pardon nogogaz) slovenc proljev probaj liječiti slanim štapićima i Coca Cola - om!

VL
DI
Direkt
21:38 02.05.2018.

U Hr je istina stopirana. To što naši lupetaju to je za domaće neobrazovane krkane. Ako se pogledaju strani mediji istina je suprotna. Odnos je pravnog i laičkog. A laičko je naravno naše. Kada bih poželeo na prvim izborima bih ušao u sabor. Toliko nepismenih bez mozga ulizica ima da je to neshvatljivo. I sa par trikova dobijaš izbore 100%

VL
DC
Damjan.curic
20:08 02.05.2018.

Jadna je država koja se mora opravdavati nekakvoj komisiji koja je ovlaštena biti arbitar u nacionalnim pitanjima poput granice kao jednog od temeljnih pretpostavki njenoga postojanja. Ozbiljne države brane takve ključne interesne pojave svim sredstvima. Pitajte Izrael.

VL
Avatar Crnokošuljaš
Crnokošuljaš
20:17 02.05.2018.

A što ćemo, ako nas Slovenci napadnu? Možda nam silom uzmu?

VL
Avatar Django
Django
19:36 02.05.2018.

Hajde Plenki, skini gaće pa da i to završimo.

VL
NO
nogogaz
19:34 02.05.2018.

nažalost EU mediji javljaju, kako su obe komisije bile uspješne.... ali slovenci na pravnom podrucju a mi na politickom.... nažalost su EU zastupali pravnici a ne politici.... govori se, kako je slovenija toliko u prednosti, da če EU komisija "zabranit" svaki pravni stav pravnih službi.... da se odgodi ono što će se desit samo po sebi kad slovenija podigne tužbu. Nažalost naša politika nije prihvatila ruke EU komisije za političko spašavanje iz arbitraže... i nažalost i plenković javno izjavia u EU kako priznaje, da se zbog neimplementacije arbitraže krši pravni red EU na moru ali u manjem dijelu. Komentari struke u EU gotovo isti su slovenskim stavovima. Hrvatska političkim putem ruši pravo... jer smo potpisom prihvatili članstvo u eu sa pravnim redom u EU a istovrimeno prihvatili obavezu da čemo poštivat odluku arbitražnog suda. Da arbitražni sud nije donia presude mogli bi se izvuć ali ovako .... pravno nemamo šanse... a politika nam i dalje laže... samo kako ste povirovali politici da slovenci ne mogu i nemaju šanse da nas tuže.... a danas? d ne spominjem sutra i prekosutra... Najbolje bi bilo, da slovenija i hrvatska naprave neku uniju unutar EU. Mi dobijemo EURO, schengen, oecd, slovenske rejtinge u svetskim bankama i drugim institucijama... a ljudi uz granicu bolji život.

VL
MI
milijonar
20:09 02.05.2018.

Nogogaz ima prav. Hrvatska nema sanse. Lako je pricati "ne priznajem odluke", a drugo je međunarodna odluka.

VL
DU
Deleted user
19:36 02.05.2018.

Mokri snovi rvatina.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.