Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I SANKCIJE ODGOVORNIMA

Hrvatski zastupnici u BiH osudili prijetnje smrću Ćoviću i Tadiću: 'Tražimo hitnu istragu'

Sarajevo: Druženje uz kavu s predsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/3
23.03.2022.
u 11:39

Istaknuli su kako policija i pravosudna tijela trebaju tretirati ovaj slučaj krajnje ozbiljno

Klub Hrvata Doma naroda parlamenta Federacije BiH u srijedu je oštro osudio prijetnje smrću upućene dužnosnicima HDZ BiH Draganu Čoviću i Ivi Tadiću te je pozvao na hitnu istragu i sankcioniranje odgovornih za te prijetnje.

Prijetnje smrću predsjedniku Čoviću te Tadiću, koji je na čelu stranačkog ogranka u Zeničko-dobojskoj županiji i ujedno je predsjednik kluba Hrvata federalnog Doma naroda, objavjene su u utorak na društvenoj mreži Facebooku.

"Od istražnih tijela, prije svih Federalne uprave policije tražimo da hitno istraži prijetnje smrću visokim dužnosnicima hrvatskog naroda, među kojima je i Ivo Tadić, predsjednik kluba Hrvata. Hitna istraga i primjereno kažnjavanje počinitelja posebno su važni u aktualnom političkom trenutku u kojemu se pokušava postići dogovor o izmjenama izbornog zakona BiH", stoji u reagiranju kluba Hrvata.

Istaknuli su kako policija i pravosudna tijela trebaju tretirati ovaj slučaj krajnje ozbiljno jer je Tadić bio izložen sličnim prijetnjama i 2011. godine a nakon toga je u njegov automobil bila podmetnuta eksplozivna naprava. 

Iz HDZ-a BiH u utorak su prijetnje Čoviću i Tadiću izravno povezali s propalim pregovorima o izbornoj reformi. Nakon takvog ishoda Dragan Čović i čelnik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović razmijenili su oštre optužbe okrivljujući jedan drugog za blokade i opstrukcije.

Čović je u utorak novinarima kazao da je već godinama izložen stalnim prijetnjama dodajući kako ga to neće zastrašiti.

>> VIDEO Mladić u Splitu ranjen tijekom igre ruskog ruleta? Nalazi se u bolnici životno ugrožen.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije