Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'tiha diplomacija'

Kako je Plenković jednim europskim dokumentom 'spasio' Hrvate u BiH: Zbog toga neće postati manjina

23.03.2022.
u 09:31

Svjedoci smo sve snažnijih pokušaja unutar i izvan BiH da se ova zemlja od države triju naroda pretvori u građansku državu s Bošnjacima kao većinskim narodom ili u zajednicu bošnjačkog (Federacija) i srpskog (RS) entiteta. U obje kombinacije Hrvatima je predviđena uloga nacionalne manjine i gubitak statusa političkog naroda koji su im zajamčili Daytonski i Washingtonski sporazum.

Komentara 22

PR
prajdali100
10:03 23.03.2022.

Raspadom Jugoslavije svi su narodi dobili " svoje" države osim muslimana.E ovi sada hoće da BiH bude njihova.Rat je završen a kontrolirali su oko 23% teritorije.Sada misle da mogu preko " stranaca" ostvariti svoje interese ! A ovi su teške naivčine !!!! Neće moći Bakire.

Avatar southman
southman
09:59 23.03.2022.

Biti će tu još dosta briga sa Bošnjacima ali ono što je ključno je činjenica da budućnosti BiH nema bez Hrvata. Bošnjaci su na potezu.

ZA
zagabria7
10:05 23.03.2022.

Daklem koji 'čudni' stavovi. Piše o nekakvom spašavanju Hrvata kao da im Dayton ne garantira već konstitutivnost, a ni riječi kritike za RS koja je kompletno istjerala sve Hrvate i vratilo ih se samo 3%. Nekima je RS stvarno omiljena, čak i danas kada navijaju za Putina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?