Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATNA SREĆA

Hrvatski vozač: Da sam stao, sigurno bih poginuo

Urušio se vijadukt u genovi
Fotogramma/IPA/PIXSELL
14.08.2018.
u 22:17

Vijadukt koji se urušio za sobom je povukao dvadesetak vozila te pao na kuće, zgrade i ceste koje vode ispod njega

Vozio sam autobus prema Hrvatskoj i prešao sam preko vijadukta Morandi samo pola sata prije nego što se urušio. Šokiralo me kad mi je stigla poruka da je ta cesta potpuno nestala, prepričava Rudolf Polunić, vozač koji je za dlaku izbjegao katastrofu kraj talijanskoga grada Genove.

Vijadukt koji se urušio za sobom je povukao dvadesetak vozila te pao na kuće, zgrade i ceste koje vode ispod njega. Rudolfa je od katastrofe spasila tek odluka da ne zaustavi prazan autobus prije nego što uđe u grad, prenose 24sata.

- Morao sam odlučiti hoću li stati na odmaralištu prije ili poslije Genove. Da sam stao prije i odmorio, vjerojatno bih se u tom trenutku našao u koloni ili u rupi koja je prije bila vijadukt - ispričao nam je Rudolf.

Urušio se vijadukt u genovi
1/17

U trenutku kad je prolazio, sve mu je izgledalo normalno kao i svaki put kad bi vozio.

- Puhao je lagani vjetar i padala je kišica. U jednom trenutku, u sredini vijadukta, snažno je zapuhalo, pa sam morao paziti da me vjetar ne zanese - rekao nam je vozač.

Promet je, nasreću, bio rijedak. Osim njega, tad su vijaduktom prošli auto i kamper. U katastrofi se, prema prvim informacijama, prvo urušio središnji stup, koji je sa sobom povukao oko 100 metara ceste.

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar NeNormalan
NeNormalan
08:04 15.08.2018.

da sam se rodio 1935. u Japanu i '45 bio u Hirošimi mogo sam najebat, ali na sreću za dlaku nisam

SA
sanikol
08:48 15.08.2018.

Iza tog heroja koji je mogao biti mrtav, u pola sata prošlo je više stotina automobila. Molim istraživačke novinare Večernjega da ih pronađu i predstave javnosti. Posljednji pri izboru trebao bi biti onaj kojem su zadnji kotači skoro zapeli na preostali dio vijadukta.

SU
subara
23:44 14.08.2018.

Kurza dlaka. pola sata. za pola sata popiješ pet pivi. velikih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije