Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog poticanja terorizma

Hrvatski suverenisti traže podizanje optužnica protiv Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića

Foto: Pixsell
1/3
22.08.2022.
u 19:40

Dodaju kako unatoč presudama međunarodnih sudova koje jasno pokazuju da je upravo Srbija glavni krivac za rat na prostoru bivše države, a ondašnji srpski dužnosnici glavni odgovorni za ratne zločine, službeni Beograd želi stvoriti suprotan dojam i dio krivice prebaciti na žrtve.

Poslije najava iz Srbije o podizanju novih optužnica protiv časnika HV-a, Hrvatski suverenisti su se oglasili kako od DORH-a očekuju da podigne optužnice protiv Aleksandra Vučića i bivšeg predsjednika Srbije Tomislava Nikolića zbog poticanja na terorizam na tlu RH.

-Hrvatski suverenisti od Vlade Republike Hrvatske traže jasan i odlučan odgovor na najave iz Srbije o podizanju novih optužnica protiv hrvatskih branitelja i generala iz Domovinskog rata. Cilj ovih optužnica je prvenstveno još jedan jalovi pokušaj službenog Beograda izjednačavanja žrtve i agresora – stoji u priopćenju Hrvatskih suverenista.

Dodaju kako unatoč presudama međunarodnih sudova koje jasno pokazuju kako brojem osuđenih, tako i dosuđenim zatvorskim kaznama, da je upravo Srbija glavni krivac za rat na prostoru bivše države, a ondašnji srpski dužnosnici glavni odgovorni za ratne zločine, službeni Beograd bombardiranjem lažnim optužnicama protiv hrvatskih branitelja želi stvoriti suprotan dojam i dio krivice prebaciti na žrtve.

-Izostanak jasnog i odlučnog odgovora može imati dalekosežne posljedice na sigurnost RH i odnose u susjedstvu. Stoga si postavljamo pitanje zašto se nikada DORH nije detaljnije pozabavilo ulogom i djelovanjem bivših i sadašnjih srbijanskih dužnosnika na okupiranim područjima Hrvatske tijekom Domovinskog rata, te nikad nije podiglo optužnicu protiv sadašnjeg predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i bivšeg predsjednika Tomislava Nikolića za poticanje na terorizam na tlu Republike Hrvatske, o čemu jasno svjedoče brojni audiovizualni zapisi – navodi se u priopćenju. 

VIDEO: Svećenik s Malte potrošio 150.000 eura na porno stranice, kaže da je bio u 'seksualnoj krizi'

Komentara 26

Avatar quo_vadis
quo_vadis
20:50 22.08.2022.

podrška suverenistima i njihovom zahtjevu!

Avatar Asterix
Asterix
20:47 22.08.2022.

Ja sam za.

PO
Poskok
21:36 22.08.2022.

pa ovaj Nikolić je se falio kako je se borio u selu Antinu u Slavoniji,a "naše" sudstvo šuti?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije