Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvatski spot "Oda radosti" dobio turističkog Oscara

Promidžbeni turistički film "Oda radosti" nastao je po ideji violončelistice Ane Rucner, koja u njemu i nastupa uza Zagrebačku filharmoniju i akademski zbor Ivan Goran Kovačić
09. ožujka 2012. u 00:24 52 komentara 1687 prikaza
sangaj-6
Foto: Reuters
Pogledajte galeriju 1/2

Hrvatska turistička zajednica u Berlinu, na 11. međunarodnom festivalu turističkog filma i multimedijalnih uradaka, za promidžbeni film "Oda radosti" dobila je prvo mjesto u kategoriji glazbenih videa. Turistički Oscar osvojen je u konkurenciji 180 zemalja koje nastupaju na berlinskoj burzi turizma ITB, a predstavnicima HTZ-a uručio ga je predstavnik Saveza njemačkih društava filmske i videoprodukcije.

Promidžbeni turistički film "Oda radosti" nastao je po ideji violončelistice Ane Rucner, koja u njemu i nastupa uz Zagrebačku filharmoniju i akademski zbor Ivan Goran Kovačić. Redatelj je Hrvoje Hribar, a produkciju je odradio Planet B. Film, inače, ima devet verzija, a Hrvatsku turističku zajednicu taj je projekt stajao oko 1,5 milijuna kuna. Spot "Oda radosti" gledat će, među ostalima, i gledatelji globalnih televizija, a uz njega je vezana i zanimljivost da se vrtio na ekranima u Europskom parlamentu na dan kad je Hrvatska potpisivala pretpristupni ugovor s EU. Spot je, inače, prvi put emitiran lani u rujnu, a iz Hrvatske turističke zajednice najavljuju da će ga kandidirati na još nekoliko međunarodnih natjecanja.

– Na njemu se radilo dva mjeseca, a ovo priznanje smatramo potvrdom da smo svojim promidžbenim alatima u samom vrhu. Koristit ćemo ga sve do ulaska u Europsku uniju, jer je u njemu, među ostalim, i slogan "Hrvatska - nova turistička zvijezda EU" – kazao nam je u Berlinu direktor Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić.

A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga
  • Spectator:

    Bravo, Ana !! Stvarno sve prekrasno! Konačno nešto pravo !!!

  • zelenaruka:

    lijepo , suptilno a moćno

  • jadre:

    ........veličanstveno....... ...može li se vidjeti još koja verzija ....smije li se ovo snimiti da prikazujem to švabićima ....što veli ZAMP...?