Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrada u Berlinu

Hrvatski spot "Oda radosti" dobio turističkog Oscara

sangaj-6
Foto: Reuters
1/2
09.03.2012.
u 00:24

Promidžbeni turistički film "Oda radosti" nastao je po ideji violončelistice Ane Rucner, koja u njemu i nastupa uza Zagrebačku filharmoniju i akademski zbor Ivan Goran Kovačić

Hrvatska turistička zajednica u Berlinu, na 11. međunarodnom festivalu turističkog filma i multimedijalnih uradaka, za promidžbeni film "Oda radosti" dobila je prvo mjesto u kategoriji glazbenih videa. Turistički Oscar osvojen je u konkurenciji 180 zemalja koje nastupaju na berlinskoj burzi turizma ITB, a predstavnicima HTZ-a uručio ga je predstavnik Saveza njemačkih društava filmske i videoprodukcije.

Promidžbeni turistički film "Oda radosti" nastao je po ideji violončelistice Ane Rucner, koja u njemu i nastupa uz Zagrebačku filharmoniju i akademski zbor Ivan Goran Kovačić. Redatelj je Hrvoje Hribar, a produkciju je odradio Planet B. Film, inače, ima devet verzija, a Hrvatsku turističku zajednicu taj je projekt stajao oko 1,5 milijuna kuna. Spot "Oda radosti" gledat će, među ostalima, i gledatelji globalnih televizija, a uz njega je vezana i zanimljivost da se vrtio na ekranima u Europskom parlamentu na dan kad je Hrvatska potpisivala pretpristupni ugovor s EU. Spot je, inače, prvi put emitiran lani u rujnu, a iz Hrvatske turističke zajednice najavljuju da će ga kandidirati na još nekoliko međunarodnih natjecanja.

– Na njemu se radilo dva mjeseca, a ovo priznanje smatramo potvrdom da smo svojim promidžbenim alatima u samom vrhu. Koristit ćemo ga sve do ulaska u Europsku uniju, jer je u njemu, među ostalim, i slogan "Hrvatska - nova turistička zvijezda EU" – kazao nam je u Berlinu direktor Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić.

Komentara 52

SP
Spectator
07:14 09.03.2012.

Bravo, Ana !! Stvarno sve prekrasno! Konačno nešto pravo !!!

ZE
zelenaruka
07:14 09.03.2012.

lijepo , suptilno a moćno

JA
jadre
10:13 09.03.2012.

........veličanstveno....... ...može li se vidjeti još koja verzija ....smije li se ovo snimiti da prikazujem to švabićima ....što veli ZAMP...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije