Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Berlinski sajam turizma

Hrvatski predstavnici na panelu UNWTO-a o sportskom turizmu i zdravlju

Šibenik: Uručene nagrade na Danima hrvatskog turizma
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
09.03.2023.
u 17:23

Hrvatska je poznata po sportskim uspjesima i turizmu, pa je ovo bila savršena prilika za dodatnim isticanjem naše zemlje, kaže Staničić

Tijekom velike burze turizma ITB u Berlinu održana je  panel rasprava Svjetske turističke organizacije (UNWTO) 'Povezivanje sportskog turizma i zdravlja' na kojoj je sudjelovao i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. - Hrvatska je u svijetu naširoko poznata po sportskim uspjesima, ali i po turizmu pa je ova rasprava bila savršena prilika za dodatnim isticanjem naše zemlje kao relevantne destinacije koja u međunarodnim okvirima može podijeliti svoja iskustva i znanja.

Imamo niz primjera koje smo istaknuli ovom prilikom poput WRC Croatia Rallyja, ATP turnira u Umagu, CRO racea, a koji dokazuju sinergiju turizma i sporta u Hrvatskoj obzirom da je naša zemlja domaćin brojnih sportskih događanja, od natjecanja i turnira pa sve do kvalitetnih kongresa i poslovnih događanja, a vrlo smo dobro prepoznati i kao destinacija bogate tradicije u zdravstvenom turizmu. Riječ je o segmentima naše ponude koje ćemo i nadalje razvijati te tako osigurati daljnje podizanje kvalitete ukupne hrvatske turističke ponude - kazao je Staničić, podsjetivši kako će Hrvatska, odnosno Zadar, u travnju biti domaćin II. Svjetskog kongresa sportskog turizma UNWTO-a.

Uvodni govor prije same panel rasprave održao je Ion Vilce, direktor pridruženih članova UNWTO-a, a zaključne napomene iznio je Josip Pavić, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta. Na panelu se, među ostalim, razgovaralo o hrvatskom Nacionalnom programu športa od 2019. do 2026., koji je ujedno i prvi strateški akt planiranja sporta u Hrvatskoj. Isto tako, istaknuta je i važnost kvalitetne sinergije između sportskog, ali i zdravstvenog turizma te sportske medicine.

U tom kontekstu je Hrvatska posebno istaknuta kao zemlja vrhunskih sportaša i brojnih prirodnih lječilišta, toplica te ustanova specijaliziranih za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju. Inače, na panelu su sudjelovali i Patrick Torrent, izvršni direktor Katalonske turističke organizacije, Ceylan Şensoy, direktorica marketinga u agenciji za turističku promociju i razvoj Turske te Simone Zagrodnik, izvršna direktorica Europske udruge povijesnih termalnih gradova.

VIDEO: Projekcija dokumentarnog filma Neandertalci u Varaždinu: "Kroz promociju Krapine i Vindije, promoviramo Hrvatsku"

Komentara 1

DU
Deleted user
18:31 09.03.2023.

Što se tiče zdravlja Izvršni direktor Moderne Stephane Bancel priznao je tijekom razgovora sa Svjetskim ekonomskim forumom WEFda je tvrtka već proizvodila cjepiva protiv Wuhan koronavirusa COVID-19 još 2019., mjesecima prije službenog početka pandemije. Priznanje se dogodilo tijekom panel sesije 19. siječnja na konferenciji WEF 2023 u Davosu u Švicarskoj, pod nazivom Stanje pandemije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije