Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASTU I BOŽIĆNICE I REGRES

Hrvatski liječnički sindikat prihvatio Vladinu ponudu o povećanju osnovice plaća

Zagreb: Održana je 159. sjednica Vlade Republike Hrvatske
Davorin Visnjic/PIXSELL
29.10.2022.
u 14:40

Od ukupno 11 sindikata na koje se vladina ponuda odnosi dosad ju je prihvatilo pet sindikata dok je jedan odbio.

Članovi Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS) izjasnili su se većinom glasova da prihvaćaju Vladinu ponudu o rastu osnovice i drugih materijalnih prava u 2022. i 2023. godini, izvijestili su u subotu iz tog sindikata.

Sindikat je proveo anonimnu anketu među gotovo 3000 liječnika, svojih članova, koji su se većinom izjasnili da prihvaćaju Vladinu ponudu o povećanju osnovice plaće za šest posto od 1. listopada ove godine i za dva posto od 1. travnja 2023.

Dogovoreno je i povećanje iznosa božićnice i regresa s 1500 na 1750 kuna te dara za dijete sa 600 na 754 kune

"Ovu odluku mogao je samostalno donijeti Glavni odbor Hrvatskog liječničkog sindikata, ali smo smatrali maksimalno demokratičnim upitati za stav sve naše članove. Stoga smo kroz anonimnu anketu zatražili njihovo mišljenje i njihovu ćemo odluku poštovati“, istaknula je Renata Čulinović-Čaić, predsjednica HLS-a.

Od ukupno 11 sindikata na koje se vladina ponuda odnosi dosad ju je prihvatilo pet sindikata dok je jedan odbio.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije