Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvatski kuhar zbog švercanja kokaina dobio sedam godina zatvora

Orač je na suđenju priznao krivnju rekavši kako mu je u listopadu 2008. u Buenos Airesu prišao član posade Dragan Vujović s još nekoliko nepoznatih ljudi.
02. studenoga 2009. u 14:20 4 komentara 11 prikaza
kokain
Foto: Reuters

Branimir Orač, kuhar na brodu Senator, osuđen je na sedam godina zatvora jer mu je u kabini u siječnju 2009. u južnoafričkoj luci Durban pronađeno čak 230 kilograma kokaina.

Orač je na suđenju priznao krivnju rekavši kako mu je u listopadu 2008. u Buenos Airesu prišao član posade Dragan Vujović s još nekoliko nepoznatih ljudi.

S njima je dogovorio da će prokrijumčariti drogu u Europu te da će je baciti preko brodske ograde u more kod Gibraltarskog prolaza.

No brod je na putu prema Europi imao problema s motorima pa je zastao u južnoafričkoj luci Durban kako bi se poteškoće otklonile. Tom je prilikom lokalna policija napravila raciju na Senatoru i u Oračevoj kabini pronašla kokain pakiran u vodootporne pakete.

Sud je Oraču prvotno dosudio 12 godina zatvora, ali su mu kaznu umanjili zbog priznanja i kajanja.

G
PASTELNO PROLJEĆE
Guess nagradni natječaj - uslikaj svoju kombinaciju i osvoji nagrade!
  • -obrisani-:

    pa to mu je trebalo u kuhinji kao mirodija. grah sa kokainom, cevapi sa kokainom, strukli sa kokainom. to je sastavni dio hrvatske kuhinje. ali to brazilci ne kuze. kokain se koristi u hrvatskoj kuhinji isto ko karry u indiji.....

  • zendraf:

    a šteta je bijelog!

  • starcevicanac:

    jbt forever, do sada sam bio uvjeren da se bunos aires nalazi u argentini. ali izgleda covjek uvijek nesto nova \"nauci\".