Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Hrvatski kuhar zbog švercanja kokaina dobio sedam godina zatvora

kokain
Foto: Reuters
02.11.2009.
u 14:20

Orač je na suđenju priznao krivnju rekavši kako mu je u listopadu 2008. u Buenos Airesu prišao član posade Dragan Vujović s još nekoliko nepoznatih ljudi.

Branimir Orač, kuhar na brodu Senator, osuđen je na sedam godina zatvora jer mu je u kabini u siječnju 2009. u južnoafričkoj luci Durban pronađeno čak 230 kilograma kokaina.

Orač je na suđenju priznao krivnju rekavši kako mu je u listopadu 2008. u Buenos Airesu prišao član posade Dragan Vujović s još nekoliko nepoznatih ljudi.

S njima je dogovorio da će prokrijumčariti drogu u Europu te da će je baciti preko brodske ograde u more kod Gibraltarskog prolaza.

No brod je na putu prema Europi imao problema s motorima pa je zastao u južnoafričkoj luci Durban kako bi se poteškoće otklonile. Tom je prilikom lokalna policija napravila raciju na Senatoru i u Oračevoj kabini pronašla kokain pakiran u vodootporne pakete.

Sud je Oraču prvotno dosudio 12 godina zatvora, ali su mu kaznu umanjili zbog priznanja i kajanja.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
14:43 02.11.2009.

pa to mu je trebalo u kuhinji kao mirodija. grah sa kokainom, cevapi sa kokainom, strukli sa kokainom. to je sastavni dio hrvatske kuhinje. ali to brazilci ne kuze. kokain se koristi u hrvatskoj kuhinji isto ko karry u indiji.....

ZE
zendraf
15:51 02.11.2009.

a šteta je bijelog!

ST
starcevicanac
15:02 02.11.2009.

jbt forever, do sada sam bio uvjeren da se bunos aires nalazi u argentini. ali izgleda covjek uvijek nesto nova \"nauci\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije