Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ideološka igra
Povratak na članak

Hrvatski i srpski antifašizam: Zašto Beograd ponavlja laži

Hrvatski se antifašizam ne bi smio diskvalificirati zato što su ga predvodili komunisti i u njemu u znatnom broju bili zastupljeni Srbi iz Hrvatske

Komentari 194

KO
koraknaprijed
17:53 03.05.2018.

Točno tako,prije 10 dan onaj četnik Vulin nazvao je ministra Krstičevića fašistom,ja sam pitao gdje su naši "antifašisti"? Zašto se ne jave i brane svojeg ministra? Kako meni izgleda naši "antifašisti" su isto kao i 1991 sa četničkim fašistima.

VL
BL
bljak007
17:51 03.05.2018.

Beograd mora naglašavat i ponavljat laži da sakrije svoje klanje u koncentracionim logorima u Beogradu i okolici, gdje su od 41-45 i dalje ubijali Židove, muslimane,njemce i sve ne srbe, i sav taj masakr i nestanak ljudi pripisivali Jasenovcu.

VL
Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
17:59 03.05.2018.

Ma koliko se drug Galić trudi pronaći razliku između srpskih i hrvatskih antifašista, te razlike nema. Svi su potpuno isti. Radi se o istoj vrsti poremećenih bolesnika kojima antifašizam služi samo kao izgovor za vladanje i forsiranje osjećaja vlastite superiornostiti unutar kompleksa manje vrijednosti. Ajde, koja je razlika između Vučića, Vulina, Dačića, Mesića, Markovine, Klasića, Obersnela, Ostojića, Bernardića, Matule, Urše Raukar, Jakovine, Goldsteina i kompanije po ovom pitanju? Oni su u pravu, a svatko tko je protiv njih je fašist, to je temeljni sukus antifašizma danas.

VL
DU
Deleted user
17:52 03.05.2018.

Srbi lažu jer im je to u krvi, kako je to objasnio njihov duhovni otac Dobrica Čosić u svojim "Deobama"

VL
DD
ddh
18:01 03.05.2018.

Puno je toga nabrojao bivsi, a mozda i sadasnji suradnik nikad nestalih UDBE i KOS-a u Fransuckoj. Srpski i hrvatski "antifasisti" su svoj "antifasizam" iskazali 1945-e pa nadalje. O tome svjedoce tisucu i vise masovnih grobnica pobijenih i poklanih Hrvatica i Hrvata, poklanih djece i staraca bez suda. Potamanjeni od kanibala koji se danas nazivaju "antifasistima" samo zato jer su bili Hrvati. Iskazali su navodni "antifasisti" njihovu "pravednu" borbu kad su u Istri napunili fojbe sa talijanskim murevima, zenama i djecom opet bez suda i samo zato jer su bili Talijani. Arpski "antifasisti" su se pokazali u pravom svjetlu, kad su pobili, poklali i protjerali stotine tisuca Htvatica i Hrvata, razrusili desetke sela i gradova, unistili stotine katolickih crkvi i preorali desetke groblja nebi li zatrli trag Hrvatima. Dakle prestanite siriti nekakvu demagogiju o nekom pozitivnom antfasizmu kad se taj "antifasizam" pokazao i dokazao, da je u stvari to fasizam najgore vrste. I prestanite nas filati sa nekakvim teorijama raznih nosioca zlocinackog komunistickog rezima poput Mirka Galica.

VL
KC
Kcro
17:52 03.05.2018.

Ustase su se borile za hrvatsku drzavu kakva god bila a partizani za jugoslaviju u kojoj prevlast imaju srbi (milicija vojska) a sudstvo hr komunisti

VL
DU
Deleted user
17:52 03.05.2018.

Do mišljenja bivšeg partijskog sekretara Galića i antifašizma stalo mi je u jednakoj mjeri kao i Mati Kapoviću do Bleiburga.

VL
RI
rightside
18:17 03.05.2018.

eto i drug obersnel,,onaj kaj je pobjegao poslije prometne,, veli u svom novom listu da su partizanski borci osigurali slobodu njemu i valjda rjecanima,,)))) a ja mislio da su to u cjeloj hrvatskoj napravili hrvatski branitelji,protjeravsi jna i cetnike iz hrvatske zauvjek,,na zalost onih rjecana ko obersnel koji bi sve dali da ih se na vlasti ostavi dozivotno, da nitko nikad ne kontrolira koliko su zapravo uzeli od drzave za sebe,,i sta sad sve cine nebi li sto vise popljuvali ovu drzavu koja im daje veliku placu i dopusta im da kradu koliko zele,,))))

VL
DU
Deleted user
17:54 03.05.2018.

Danasnji antifasizam je antipod Hrvatskoj drzavi. Nadam da ovo necete brisati,a mene blokirati.Hvala

VL
SX
sudbina x
17:57 03.05.2018.

Hik: Kod nas nema ustaša dok je vaša vlada sastavljena od četnika...

VL
Avatar Le-Freak
Le-Freak
18:26 03.05.2018.

Pa zbog autogolova "nasi" leftardi i postoje.Na to su dresirani. Bez toga bi im zivot izgubio znacaj.

VL
BL
bluesbob
19:07 03.05.2018.

Galiću zaboravi ti spomenuti da je bravar abolirao hrpu četnika nepunu godinu pred kraj ww2 pa postadoše vlastodršci(Koča Popović)...a i ti ponosno nosao partijsku knjižicu kunuć se u tog istog bravara

VL
DY
dynasty1402
18:47 03.05.2018.

Srbi su većinom do 44 bili cetnici a onda su masovno brijali ogavne bradurine i prešli u partizane.....

VL
SO
SoloHan
18:40 03.05.2018.

Hrvatski antifašisti su u velikom broju 91 podržavali svoje tradicionalne saveznike četnike

VL
DI
dirižabl
18:09 03.05.2018.

Sve ista saka jada, od Vulina preko Matule do Galića

VL
TR
tramontana
20:35 03.05.2018.

Što je drugo nego fašizam 91.. koji su Srbi nametnuli na osvojenim prostorima HR i Bosne. Etničkim čišćenjem uz ubijanje. otimanje , silovanje, palež i rušenje. Ne treba se vraćati u 40. jer nismo bili ni živi, a ni krivivi za fašizam ili antifašizam. Ali jesu krivi Vučić, Nikolić, Dačić za 91. stoga svaka komunikacija s njima je izlišna i to treba HR politika učiniti.

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
18:55 03.05.2018.

U Srbiji uopce nije bilo partizana. Uzicka republika je trajala 10 dana i nakon toga jedini srpski antifasisti su bili Tihi i Prle. Beograd je oslobodila Crvena Armija.

VL
RI
rightside
18:05 03.05.2018.

da srbi prednjace u lazima poznato je u svjetskim razmjerima, pa i njihov poznati pisac pjesnik sta vec je rekao davno da srbi znaju fantasticno lagat,,tako da me bas cudi sta sad jedan novinarcic ide pisat ovakav clanak znajuci da vecina hrvata nije zainteresirana za nista sta se dogada tamo preko,,a npr za takvim "vestima" uzivaju sviprotivnici samostalne hrvatske,no naravno to novinarcic ne smije nit napisat nit potvrdit..))))))dakle,,treba napisat javni dokument o zabrani ulaska u hrvatsku svakom srbinu koji je ratovao protiv hrvatske i njegovoj obitelji, pod dva ovom pod jedan dodati kojekakve oficire i spijune,,samozvane vojvode cetnicke, i sl heroje, pod tri svim politicarima iz srbije te kriminalcima grupe dva pa na dolje,,znaci kojekakvi misevi, kokosari ili fukare ..ovi iz grupe jedan ionako ne smiju dolazit nigdje pa ni u hrvatsku,,))))

VL
Avatar dobry
dobry
19:04 03.05.2018.

Obzirom da je velikoserbski fašizam 90-tih postao NOVO MJERILO, KONSTANTA, genocidnosti, ratnih zločina, kršenja običaja rata, silovanja, etničkog čišćenja..., NA GLOBALNOJ RAZINI, jednostavno velikoserbske fašiste (koji su i danas ba vlasti, nakon četvrt stoljeća od slamanja velikoserbskog fašizma na ovim prostorima--samo im još Zloba fali!), treba prozivati i svakodnevno ako treba prezentirati njihova nedjela svijetu, a istovremeno ignorirati provokacije njihovih čelnika i tiska, glede Hrvatske. Jednostavno za izvesti i učinkovito. Provokacija susjeda je sredstvo uz pomoć kojeg djelimično oni opstaju, prodajući maglu vlastitom narodu, kako bi prekrili neuspjehe na gospodarskom i socijalnom planu.

VL
Avatar tituš
tituš
18:51 03.05.2018.

gdje je nastavak transparenta Uvaljan u zločin!

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.