Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvatski generalski zbor čestitao svim strankama, a osobito HDZ-u: 'Ovo je potvrda povjerenja birača'

HGZ je poručio da je potpunosti na raspolaganju s iskustvom, znanjima i stručnostima svojih članova
08. srpnja 2020. u 13:41 1 komentara 788 prikaza
Zagreb: Plenković u Banskim dvorima primio predstavnike Hrvatskog  generalskog zbora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Hrvatski generalski zbor (HGZ) čestitao je u srijedu svim koalicijama i strankama koje su ušle u Hrvatski sabor, a osobito HDZ-u na čelu s Andrejem Plenkovićem kao političkoj opciji s najuvjerljivijim rezultatom, poručivši da će davati potporu njihovoj politici.

Zagreb: Bug Future Show, predavanje Roberta Kopala ROBERT KOPAL 'Predvidjeli smo pobjedu, ali ne i strmoglav pad SDP-a'

"U još uvijek opasnoj situaciji pandemije koronavirusa te složenim postpotresnim vremenima Zagreba i okolice ovakav rezultat je vjerodostojna potvrda povjerenja birača u način kako se pristupilo rješavanju aktualnih problema, ali i uvažavanje ukupno uspješne politike zadnjih godina", stoji u priopćenju.

Navode kako ta politika podrazumijeva zagovaranje kvalitetnih rješenja za razne probleme društva i gospodarstva te jačanje institucija i ljudskih prava. Također navode da je tom politikom Hrvatska postala ravnopravna članica Europske unije, ne odričući se svoje samostalnosti i suvremenog suverenizma, na tragu ideja i zamisli prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana

HGZ je poručio da će davati potporu takvoj politici te da je za njeno ostvarenje u potpunosti na raspolaganju s iskustvom, znanjima i stručnostima svojih članova.

Zagreb: Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a nakon izborne pobjede Tomislav Krasnec Drugi Plenkovićev mandat ne smije postati kao drugi Sanaderov

Nadaju se da su izjave o "crnom mraku koji se nadvija nad Hrvatsku" te o ulasku "u teška vremena s opasnom, radikalnom i mračnom politikom na vlasti" ipak više rezultat postizborne euforije, nego ozbiljnog pristupa političkoj sceni, ali i da su neka ponuđena rješenja u vidu povratka "kolektivnog naddruštvenog uma", koji bi u ime općeg blagostanja sve određivao, ipak samo politički folklor, a ne ozbiljna politika 21. stoljeća.

"Sve je jasnije da nam u kontekstu opće svjetske krize predstoje izazovna i teška vremena u kojima će od presudne važnosti biti stabilna i učinkovita vlast izabrana slobodnom voljom birača i Hrvatski generalski zbor smatra da će upravo ovakav rezultat izbora to omogućiti", stoji u priopćenju.

GER, 1.FBL, VFB Stuttgart vs SV Werder Bremen
VELIKI PREOKRET
Borni Sosi propali planovi! Definitivno neće igrati za Njemačku
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj
  • vadis1:

    HGZ sto, i oni se ulizuju? Zar im je malo drzavne sise?