Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvatski časnički zbor pokreće kaznenu prijavu zbog isprike žrtvama Oluje

"Ovim najobičnijim jugonacionalističkim pamfletom ta skupina širi i podmeće laži o navodnim zločinima i protjerivanjima u Oluji"
01. kolovoza 2016. u 14:15 100 komentara 37115 prikaza
oluja
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Hrvatski časnički zbor Grada Splita pokreće kaznenu prijavu protiv pokretača inicijative potpisivanja isprike žrtvama Oluje zbog niza kaznenih djela, među kojima je širenje lažnih i uznemirujućih vijesti.

– Hrvatski branitelji i domoljubi, Hrvatice i Hrvati, kao i svi građani RH s pravom su zgroženi najnovijom opačinom Inicijative mladih Hrvatske, tzv. udruge za ljudska prava, koja peticijom poziva hrvatske građane da potpišu ispriku žrtvama Oluje, aludirajući kako bi se morali „izviniti proteranima i porodicama ubijenih“. Ovim najobičnijim jugonacionalističkim pamfletom ta skupina širi i podmeće laži o navodnim zločinima i protjerivanjima u Oluji – piše u priopćenju Hrvatskog časničkog zbora koje potpisuje predsjednik Zoran Buzdovačić.

Zlatko Hasanbegović Fotografija Hasanbegovića Hrvatski časnički zbor traži od DORH-a istragu "Novosti" zbog širenja lažnih vijesti Branko Grčić Grčić: Fotografija o kojoj Časnički zbor govori bila je podmetanje, već sam se očitovao o tome

– Time, ne samo što omalovažavaju hrvatske branitelje i osporavaju dignitet Domovinskog rata i utvrđenu istinu na međunarodnim sudovima već se naposljetku rugaju zdravoj pameti hrvatskog naroda i hrvatskih građana – ističe Buzdovačić i dodaje kako je strašno i zamisliti da se netko u Hrvatskoj, unatoč presudama međunarodnog suda na kojem su utvrđene činjenice, danas usuđuje provoditi kampanju koja vrijeđa i uznemiruje hrvatski narod, posebno branitelje i njihove obitelji, supruge, majke, djecu. Napominje koliko to šteti ugledu Republike Hrvatske i pobjedničkoj Hrvatskoj vojsci koja je časno oslobodila okupirani teritorij uz najmanje kolateralnih žrtava u svim poznatim ratnim operacijama.

S obzirom na to da državne institucije nisu reagirale, Hrvatski časnički zbor podnio je kaznenu prijavu protiv Inicijative mladih Hrvatske, poznate po tome što je tražena zabrana Thompsonove pjesme "Lijepa li si".

>> Inicijativa mladih za ljudska prava odbacila optužbe: Razmotrit ćemo pokretanje tužbe

Roštilj
ZA SVA GODIŠNJA DOBA
Roštilj i kiša ne idu zajedno. Ili?

A1 izdvaja za Vas

  • Darko22:

    Svaka čast časničkom zboru na hrabrosti da ovu peticiju nazovu onime što stvarno jest.

  • Manolo46:

    Lako je zato što vrijeđa narod, navikli smo mi na to, ali tu je problem što ne priznaju hašku presudu za Oluju. Možda to ne bi bio toliki problem da nas upravo iz tih redova, a to su razni mažići, ... prikaži još! teršeličke, pusići, mesići i slični nisu godinama kvocali po glavi da moramo surađivati s haškim sudom i da moramo priznavati njegove odluke, jer su oni tad bili sigurni da će Oluja biti proglašena zločinačkim poduhvatom iz razloga što su oni sami počeli vjerovati u vlastite laži koje su producirali tipa "600 ubijenih civila i 22 000 zapaljenih kuća". A kad je došlo otriježnjenje sa suda, e sad nećemo priznavati haške odluke. Ne može to tako, mi imamo Ustavni zakon o suradnji s haškim sudom, i da citiram Mesića, svi građani to moraju poštovati.

  • Deleted user:

    konačno da netko na pravi način pokuša dovesti red u našu državu...a treba i one, koji su po službenoj dužnosti trebali reagirati na ovu sve slične provokacije i uznemiravanja, pozvati na odgovornst.