Naslovnica Vijesti Svijet

Hrvatski bračni par poginuo u naletu vlaka u Njemačkoj: 'Svi smo jako potreseni'

Bračni par Dugonjić podrijetlom je iz Bosanske Posavine, a živjeli su Sondelfingenu kod Reutlingena
06. siječnja 2019. u 22:28 26 komentara 45525 prikaza
Ilustracija
Foto: Thomas Frey/DPA/PIXSELL

Bračni par koji je jučer navečer poginuo u naletu vlaka na tračnicama na željezničkoj postaji u Reutlingen – Sondelfingenu Hrvati su Anđelko (71) i Manda (67) Dugonjić, potvrdili su predsjednik SV Croatije Reutlingen Nikola Šolić i član uprave Josip Mičić, piše Fenix-magazin.de

Ilustracija Prometna nesreća Tragedija kod Vinkovaca: Auto sletio u kanal, poginula jedna osoba

Mičić kaže da je bračni par Dugonjić podrijetlom iz Bosanske Posavine, a živjeli su Sondelfingenu kod Reutlingena. Anđelko Dugonjić je, kaže Mičić, bio član i veliki prijatelj Croatije Reutlingen. Dolazio je na svaku utakmicu Croatije, a uvijek se i fotografirao s momčadi.

Svi smo jako potreseni i ne možemo vjerovati da se to dogodilo. Pokojni Anđelko bio je dugogodišnji naš član i veliki zaljubljenik u nogomet. Anđelko je, koliko znam, podrijetlom iz Skakave Donje kod Brčkog, a Manda iz Travnika. U Njemačkoj žive više od 40 godina, imaju tri kćeri i sina kojima smo izrazili svoju sućut – kaže Šolić.

– Kako se naknadno doznaje, vlak koji ih je usmrtio uopće nije bio u redovnoj liniji. To je tzv. “sonderzug” koji vozi tek u izvanrednim prilikama. Anđelko i Manda htjeli su skratiti put i poginuli – dodaje Šolić.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • Avatar Ada
  Ada:

  Počivali u miru Božjem!

 • Avatar Jura z bregov
  Jura z bregov:

  Na žalost, ti stariji ljudi prelazili su prugu na nedopuštenom mjestu i unatoč zabrani te zbog svoje nesmotrenosti podletjeli pod vlak i poginuli. To je prava istina, a ne da je vlak naletio na njih i (kao namjerno) usmrtio ih, ... prikaži još! kako o takvim slučajevima uglavnom izvješćuju hrvatski mediji. Tja, kaj se mre. Površnost i neznanje domaćih novinara postaju legendarni.

 • Matek:

  „Am Samstagabend hat ein älteres Ehepaar trotz eines Verbots Bahngleise in Reutlingen überquert. Mit schrecklichen Folgen: Ein Zug erfasste beide und verletzte sie tödlich.“ Dakle, uprkos zabrani prelazili su prugu na nedozvoljenom mjestu i stradali. 40 godina života u Njemačkoj ... prikaži još! nije bilo dovoljno da se nauče reda nego ko ovce preko pruge.