Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvatski narod odbacio je svaki radikalizam i izabrao Vladu koja ima europsku dimenziju

Ministar Stier je najavio stvaranje "nove arhitekture na prostoru jugoistočne Europe" gdje će primat biti u suradnji i poštivanju europskih načela i kriterija.
20. listopada 2016. u 13:27 50 komentara 2424 prikaza
Kovač Stier
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/6

- Hrvatska je dugo kroz povijest bila čuvar nekih granica. Nama nije u interesu biti čuvar vanjske granice EU nego to da se granica stabilnosti i prosperiteta proširi. To je u hrvatskom nacionalnom interesu - kazao je danas u Ministarstvu vanjskih poslova novi ministar vanjskih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Ivo Stier na preuzimanju dužnosti od stranačkog kolege Mire Kovača koji je najavio aktiviranje saborskog mandata.

Ministar Stier je najavio stvaranje "nove arhitekture na prostoru jugoistočne Europe" gdje će primat biti u suradnji i poštivanju europskih načela i kriterija.

Goran Marić, HDZ MINISTAR BEZ PORTFELJA Drama s Goranom Marićem trajala je od utorka poslijepodne: Zašto je toliko bitan Plenkoviću? plenković 'USPOSTAVIO JE DOBRU RAVNOTEŽU' Evo što strane agencije pišu o novoj Vladi Andreja Plenkovića Andrej Plenković Tihomir Orešković Nova Vlada Ovako su slovenski i mediji u BiH popratili formiranje Vlade Andreja Plenkovića

Europski put Bosne i Hercegovine naš je prioritet, unutar toga ćemo se zauzimati za poštivanje ravnopravnosti sva tri konstitutivna naroda, time i hrvatskog, dodao je Stier te istaknuo kako je europeizacija tog prostora hrvatski strateški interes.

Kad je riječ o Srbiji, Hrvatska, kao i kod drugih država, inzistira na ispunjavanju svih kriterija, ali želi i pomoći u njihovom ispunjavanju i stvoriti klimu suradnje uz pronalaženje rješenja za sva otvorena pitanja. U tom kontekstu Stier vidi i suradnju oko migracija, ali i drugih izazova.

- U trenutku kad u mnogim mjestima u Europi raste radikalizam i populizam, hrvatski narod i građani pokazali su zrelost, odbacili svaki radikalizam i izabrali vladu koja ima vrlo jasnu europsku i euroatlantsku dimenziju i odbacuje svaki radikalizam. To je volja hrvatskih birača i to i nama daje posebnu snagu u vanjskopolitičkom pozicioniranju i na jugoistoku i u središnjoj Europi i unutar EU i NATO saveza - naglasio je Stier.

>>Tko su Plenkovićevi ministri, kakve su im kvalifikacije i kako su prošli na izborima

>>Sabor izglasao povjerenje novoj Vladi! Orešković Plenkoviću predao ključeve Banskih dvora. Novi premijer otkrio prve poteze

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • bordon 2:

  Večernji briše komentare.

 • Avatar George Bailey
  George Bailey:

  Koji radikalizam? Ovdje još sam fali put bratstva i jedinstva i miroljubive koengzistencije. Užas!

 • Veljko_Veseljko:

  Narod nije izabrao ovu vladu nego ste vi obmanuli narod. Narod je izabrao ministra Hasanbegovića i neke druge. Zato će narod vas kazniti na sljedećim izborima kao i vašu slugansku politiku.