Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biser Jadrana

Hrvatski Beč na moru slavi 180 godina elitnog turizma: Ovdje su dolazili Chaplin i Freud, a sada i Keanu Reeves

03.03.2024.
u 15:46

Biser Jadrana, jadranska Nica, Beč na moru – sve su to nazivi grada pod Učkom koji ove godine slavi 180 godina elitnog turizma. Reporter Nedjelje istražio je njegovu uzbudljivu povijest. Junetinu je na Kvarneru bilo teže nabaviti nego ribu. Pričao mi je otac Stipe, koji je 1965. bio konobar u Opatiji, kako su se mnogi gosti prvi put susretali sa škampima pa bi ih jeli s oklopom, a zatim mu krvavih nepca rekli: "Dajte nam radije ispecite dva jaja na oko", govori recepcionar Rajko Detan iz hotela Ičići

Ključne riječi

Komentara 3

GO
Gof33
16:58 03.03.2024.

To su gradili Austrijanci po Opatiji. Respektirali su ambijent i lokaciju. Danas jedino gdje se u HR grade stambeni i turistički objekti sa smislom i u skladu s prirodom su Lika i Gorski Kotar. Ovi današanji graditelji posebice po Dalmaciji su čista devastacija koju treba pod hitno zaustaviti, a ako se ne može zaustaviti onda bar reducirati do maksimuma i konačno ih staviti u okvir koji bi morali imati. Ovako su uglavnom šake u oči.

HO
homofobic
16:54 03.03.2024.

Gosti koji su konzumirali scampe u ljusturi su garantirano bili elita "iz sume" jer ostatkom Europe su se skoljkasima hranili stotinama godina!

Avatar DIXI
DIXI
16:23 03.03.2024.

Nisu dolazili ovdje nego ovamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije