Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem
Povratak na članak

Hrvatski arbitar Vukas: Nisam dao da nam Sud otme dio mora

- Ponašanje slovenskog arbitra i predstavnice ministarstva vanjskih poslova koja je s njim kooperirala protivni su pravilima o arbitraži - kazao je Vukas.

Komentari 27

BA
barbaizamerike
21:51 31.07.2015.

nedamo nase more ali i dalje hocemo njihove slovenke

VL
BA
barbaizamerike
21:53 31.07.2015.

cesto se sitim mladih dana I njihovih slovenki I toplih litnih noci uh kako su lako sirile nogice mir sa slovencima ako nista onda zbog njihovih slovenki

VL
BA
barbaizamerike
21:54 31.07.2015.

Ali im nase more nedamo mogu doci kupati se festati ali more nase nedamo eno im slivenije brda i doline za konje I krave pa oduvjek su bili austrijsku konjusari

VL
BR
Branko102
08:40 01.08.2015.

Mensa - radije se predstavite kao Slovenac i govorite u ime vas i Slovenije, ne u ime nas i RH.Vaš je komentar obična konstrukcija, tipična za "slovensko hinavščino".....1) gosp.Vukas više nije član Arbitražnog suda jer je dao ostavku. 2) gosp.Vukas nije govorio o nikakvim detaljima i on sigurno zna što smije,a što ne smije, za razliku od vas. 3) gosp.Vukas je bio potpredsjenik UN Međunarodnog suda za pravo mora u Hamburgu .Njegove komentar ide za tim da je postojala namjera da se Sloveniji pokloni dio hrvatskog teritorijalnog mora kršenjem međunarodnog prava,odnosno Konvencije UN o pravu mora iz 1982g.Zna se točno kako se određuje granica na moru i zna se da Slovenije nema šanse da ima teritorijalni dodir sa otvorenim morem.Zato nemojte izmišljati i umetati stvari koje se nisu dogodile.Po repu ste dobili vi Slovenci i vaša se pretpostavka neće ostvariti.Arbitražni sud za RH je završio sa radom,a vi se igrajte i dalje,kao da se ništa nije dogodilo.

VL
DU
dule5
06:45 01.08.2015.

neovisni sudac?

VL
NV
novo vriijeme
07:09 01.08.2015.

Šta se ovaj javlja, dok nisu izašli špijunski snimci nije ga bilo ni čuti ni vidjeti i pitam se bi li i on nakon svega dobio kao naš glavni pregovarač Drobnjak kakvo mjestašce u UN ili EK a mi ostalii bez komada mora koji očito nije tako beznačajan kakvim se prikazuje. Jedini pošten je bio onaj slićanin koji je sam dao ostavku čim je shvatio čime se arbitraža bavi . Ostalo su sve poslušnici kojima je hrvatska zadnja rupa na svirali kao i političarima koji su se žestoko zalagali za arbitražu, Povijesni su govori u Saboru Jace Kosor, Andrije Hebranga i Vesne Pusić. Njima troje treba zabraniti da se uopće bave politikom.

VL
BR
Branko102
08:56 01.08.2015.

Za sve pametnjakoviće koji tvrde da je Vukas davao izjave koje kao sudac ne smije.Kao prvo,on je dao ostavku i više nije sudac Arbitražnog suda.A kao drugo ,poslušajte dobro kompromitirajuće snimke razgovora slovenskog suca Sekolca i djelatnice slovenskog MVP Drenik.Too što je komentirao Vukas,upravo je sadržano u tim razgovorima i ti podaci nisu više tajni,nego su postali javni.

VL
DU
dule5
06:44 01.08.2015.

jako jako nepristrano gospodine vukasu

VL
CI
cinkvici
09:14 01.08.2015.

Da mi je znati što ovi tipovi puše. Drug pomalo serucka...

VL
DH
dalibor.hren
12:45 01.08.2015.

Taj zaljev treba zatrpati i napraviti golf igralište za vlade slovenije i Hrvatske!

VL
BR
Branko102
08:46 01.08.2015.

Ovaj komentar je rekao sve i u tom smislu treba čitati Vukasovu izjavu : lud-at-zbunjen ---------------------------------- Razumljivo, vele istočni susjedi: Tko izgubi, ima pravo da se ljuti! Oni nemaju više ni jednu prigodu da ucijene Hrvatsku i jasno kao dann da je frustracija pogolema, a ona znano rađa agresiju. Došli do 100 % šanse da se dočepaju teritorijalnog mora ispred tuđe obale, što još nije zabilježeno u povijesti prava mora i međunarodnog prava. Međutim, zapucali priliku. Meritum spora je da li Slovenija ima pravo na teritorijalno more "iza ćoška", ispred Umaga, a iz Umaga se ne vidi Slovenija. Naime, u ravnini Umaga je točka t5 gdje se dodiruju hrv. i talijansko teritorijalno more. To još nikome nije uspjelo, more znano pravno pripada obali i tko ima obalnu crtu, pripada mu i teritorijalno /samo ime govori/ more jer taj koncept, prvo 6 nm, kasnije 12 nm od obale je i bio da se ozemlje može braniti od invazije s mora. Topovima, dakako... Pa tko se ne bi ljutio i vrijeđao sve u 16 kad mu izmakla povijesna prilika

VL
Avatar think pink
think pink
07:59 01.08.2015.

kaže ovaj lik da je sud “htio oduzeti hrvatsko teritorijalno more, čemu se izuzetno opirao”. pa nije li upravo to posao SUDA - da utvrdi čiji je to dio? jer i slovenci tvrde da je taj dio njihov. kako jedann sudac, koji iole drži do svog ugleda, može tvrditi nešto što sud još nije utvrdio???

VL
BO
bognar
07:46 01.08.2015.

Sad je skuzio ovaj smrad da su nas htjeli prevariti, zar nije prespavao arbitrazu?

VL
Avatar MENSA
MENSA
07:55 01.08.2015.

Sa svojim "pametnim" izjavama ovaj Vukas postaje najači adut Slovenije u daljnjem tijeku cijele priče!

VL
Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
06:36 01.08.2015.

po naslovu ispada kao da se borio u staljingradu i pobijedio. nije ništa gotovo i još uvijek mogu otet more, i to nije do njega. fimi medije operiraju cijelo vrijeme u pozadini - kako naše, tako i slovenske verzije i zapadne. a glasači naivni plešu skupa sa milanovićem kako oni sviraju.

VL
Avatar MENSA
MENSA
07:41 01.08.2015.

Ma ljudi budimo pošteni! Pa iz izjava g. Vukasa, koji je bio naš "predstavnik" u Arbitražnom sudu, jasno je vidljivo da se i on "ponašao" jednako kao i slovenski "predstavnik" i da je bio daleko, daleko i od neke "neovisnosti" i od neke ......."objektivnosti"! Točnije, jasno je da su Slovenci zaista muljali, ali iz Vukasovih izjava je također jasno kako ni mi nismo bili ništa drugačiji! Vjerojatno ćemo i Slovenci i mi "dobiti po repu" i najvjerojatnije je da će nas "oni" koji zaista odlučuju o svemu, na ovaj ili onaj način "privoliti" da se vratimo arbitraži!

VL
Avatar MENSA
MENSA
22:29 31.07.2015.

Ove i ovakve izjave g. Vukasa (ispričavam se na izrazu) su doslovno ......"maloumne"! Njegova izjava o tome da je "Sud imao namjeru Hrvatskoj oduzeti dio mora" , neviđeni je blam iz kojeg se lako izvlači zaključak da ni on nije bio "objektivan", pošten i častan u svom radu u Arbitražnom sudu.Ne znam kako to da se baš njega imenovalo u arbitražni sud, i o tome kako je arbitražni sud radio on ne smije uopće ni govoriti a kamo li nešto "komentirati" U biti, svojim izjavama posredno "potvrđuje" da smo se i mi "ponašali" jednako kao i Slovenci i čini nam pravu "medvjeđu uslugu". Uostalom, treba samo pročitati u Slovenskim medijima s koliko radosti su dočekali njegove izjave!

VL
NO
nogogaz
22:13 31.07.2015.

pa sve je rekao vukas.... ušli se u arbitražu a priznali bi ju samo, da je odluka u korist hrvatske... a nitko još nije našao dokaz iz EUja, NATOa ili iz Italije, da ima hrvatska bilokavu granicu sa Italijom.... toto stoji samo na velikohrvatskim kartama i dokumentima. Probajte službeno obavjestit Italiju, da ste joj susjedna država.... pa da vidite smijeha.....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.