Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Hrvatski arbitar Vukas: Nisam dao da nam Sud otme dio mora

naslovnica 01.08.
Foto: VL
01.08.2015.
u 00:01

- Ponašanje slovenskog arbitra i predstavnice ministarstva vanjskih poslova koja je s njim kooperirala protivni su pravilima o arbitraži - kazao je Vukas.

Jednoglasna odluka Sabora i odluka Vlade o povlačenju Arbitražnog sporazuma i procesa oko razgraničenje između Slovenije i Hrvatske diktirala mi je, kao sucu kojega je imenovala Hrvatska i građaninu te države, povlačenje sa suda, komentirao je hrvatski arbitar i ugledni međunarodni stručnjak Budislav Vukas.

Pažljivo bira riječi i ne otkriva detalje ni iz sudačke diskusije, osim generalne tvrdnje da je sud “htio oduzeti hrvatsko teritorijalno more, čemu se izuzetno opirao”. Ove njegove rečenice su njegova izjava, koju je dao nakon što su izjave dali i Sabor i Vlada, kazao nam je.

– Napisao sam sudu ono što su i drugi dokumenti iz Hrvatske sadržavali. Ponašanje slovenskog arbitra i predstavnice ministarstva vanjskih poslova koja je s njim kooperirala protivni su pravilima o arbitraži - kazao je Vukas.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje.

Iz tiskanog izdanja Večernjeg lista također izdvajamo:

Giancarlo Del Monaco: Moj je otac Mario politički bio desno orijentiran, ali je volio Tita

Drago Lovrić u prilogu Obzor: Ne treba se nadmetati proslavom Oluje u Kninu i mimohodom u Zagrebu

U Obzoru pročitajte i intervju s Antunom Vujićem: Više od polovice Europljana 'diše lijevo', ali pitanje je zašto glasaju 'desno'

Špaco o Hajdukovoj mladosti: Ovakve privrženosti nema nigdje u svijetu

Turistička patrola posjetila je Hvar. Potražite luksuzni magazin Living na 100 stranica uz Večernji za samo 5 kuna

Foto: VLm

Komentara 27

BA
barbaizamerike
21:53 31.07.2015.

cesto se sitim mladih dana I njihovih slovenki I toplih litnih noci uh kako su lako sirile nogice mir sa slovencima ako nista onda zbog njihovih slovenki

BA
barbaizamerike
21:51 31.07.2015.

nedamo nase more ali i dalje hocemo njihove slovenke

BA
barbaizamerike
21:54 31.07.2015.

Ali im nase more nedamo mogu doci kupati se festati ali more nase nedamo eno im slivenije brda i doline za konje I krave pa oduvjek su bili austrijsku konjusari

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije