Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skandal na pomolu

Hrvatske službe prisluškivale pomoćnika ministra sigurnosti BiH

'191009 BRIJEKA CRNA DOMINISTAR BIH DOLAZI NA POCETAK SUDJENJE U RIJEKU NA FOTKI JE VJEKOSLAV VUKOVIC'
'P LOVROVIC VLM'
21.03.2010.
u 19:15

Sudu predani spisi o 147 Vukovućevih razgovora preko službenog mobitela, koje su hrvatske službe bilježile na teritoriju BiH

Tijekom suđenja pomoćniku ministra sigurnosti BiH Vjekoslavu Vukoviću pred Županijskim sudom u Rijeci, jer je s Ivanom Filipovićem i Robertom Draginom povezan s pokušajem podmetanja eksploziva pod automobil, isplivala je afera o nedopuštenom prisluškivanju koje su hrvatske obavještajne službe provodile na području Bosne i Hercegovine. Sudu je dostavljena dokumentacija o 147 razgovora koje je obavio Vuković sa službenog mobitela, a koje su hrvatske službe bilježile na teritoriju BiH, te o prisluškivanju njegova kućnog telefona u Kiseljaku.

Vuković je u tom vremenu prema ispisu operatera obavio 3500 razgovora s diplomatima, ministrima, pripadnicima službi Obavještajno-sigurnosne agencije i drugih službi zaduženih za borbu protiv terorizma i organiziranog kriminala, što ne začuđuje jer je bio na čelu toga odjela. U dokazima na sudu pokazalo se da su gotovo svi pozivi snimani na prostoru BiH. Prisluškivanje je naložio sud u Rijeci, a vlasti BiH o tome nisu bile obaviještene niti je zatražena pravna pomoć Zagreba. Vukovićev odvjetnik Anto Nobilo tvrdi da je riječ o teškim kršenjima zakona.

– Jasno je utvrđeno da su hrvatske službe prisluškivale bosanskohercegovačke i teško kršile zakon. No, u BiH im je to omogućeno putem telekomunikacijskih veza, što je nedopustivo – rekao je Nobilo.

Vukovićeva obrana neće upućivati prigovor na nezakonito prikupljene dokaze.

– Nećemo inzistirati na tome da se ti dokazi izbace iz spisa jer se vidi da Vuković spontano reagira na optužbe – rekao je Nobilo.

 

Komentara 7

OB
-obrisani-
19:27 21.03.2010.

treba ih prisluskivat za to i sluze obavjestajne sluzbe .A ne za slikavanje Kitarovicke je li njen muz vozi auto

MM
Mladen Miletić
20:01 21.03.2010.

Hrvatske službe prisluškivale pomoćnika ministra sigurnosti BiH , MOŽDA je to ovako ? te su im uređaje stare dali Slovenci ( EU-Balkanci prisluškivači !) Nakon što su uvidjeli da u Hrvatskoj osim korupcija mafija glad nemaju više šta da prisluškuju.škuju. Sada mi sa ti jakim uređajima do početka Bosne slušamo šta priča Glavaš jel kako je on otišao Hrvatska tone i tone i tone u sve veču krizu i pored muslimansko turskih legalnih ZAKONA kao što je Harač !

VU
vulgaris
22:05 21.03.2010.

Pa šta? I slovenske službe prisluškuju sa Svete Gere sve razgovore hrvatskih dužnosnika u Zagrebu i okolici. A vidjeli smo da po potrebi zalutaju i kombijem punim opreme za prisluškivanje na teritorij RH. Mi im se još ispričamo na smetnji i vratimo kombi.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije