Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'IŠLA BIH U VOJSKU'
Povratak na članak

Hrvatske gimnazijalke: Dečki više nisu dečki, nemaju više borbenosti. Vojska bi ih trebala naučiti zrelosti

„U mirovini sam, ali je većina mladih ljudi sto puta konzervativnija od mene. Umjesto da mi kažu da idem štrikati doma i prestanem moralizirati, ja njih najčešće razbuđujem“, komentira Sanja Sarnavka

Komentari 45

MA
Majur
11:48 08.03.2017.

Današnji dečki...čupaju obrve,depiliraju noge ruke cijelo tijelo,na frizure svaka dva tjedna,stotine kremica,obleka sve ženstvenija....a onda puste bradice,jer izgleda muževnije:))))

VL
DO
Dolinski
12:01 08.03.2017.

a bome ni cure više nisu cure, koja se još čuva za svog junaka do braka, gdje je romantika ako je već s nekim drugim bila

VL
MA
marijaqwer
11:45 08.03.2017.

Vojni rok je ukinut i vojska je postala profesionalna zato što su političari odlučili koristiti vojsku za " plaćanje političkih dugova ". Nije moguće držati ročne vojnike u vojnim misijama po svijetu ( ali profesionalne nitko ništa ne pita ). Sada kada je očigledno da se prijetnje miru i stabilnosti nalaze na samim granicama Hrvatske , a očigledno je da profesionalna vojska ( američka i naša ) nigdje nije donijela mir , nego je stanje još i gore ( Afganistan , Irak ,...). Jasno je da profesionalna vojska nije dostatna za obranu Hrvatske. Hrvatska vojska je sa sedam gardijskih,tri ročne brigade i mnogo drugih manjih postrojbi , svedena na dvije brigade bez pričuve. Pri tome se "višak" djelatnika prisilno umirovio , a vojarne devastirane i predane u privatne ruke, tehnika uništena ili prodana. Sada je obnoviti vojni rok je kao oživiti magarca koji je krepao od gladi.

VL
SI
sinisas3
13:35 08.03.2017.

Dobro curke vele. Momke u vojsku, a cure natrag u kuhinju. Da nam se dečki čeliče, a da djevojke ponovo postanu djevojke. Da kuhaju, peglaju, peru...

VL
HO
horton
12:03 08.03.2017.

"Nisu ono što se nekad bili. Nemaju više borbenosti. Vojska bi ih trebala naučiti zrelosti." LOL, a ona s 18 godina zna kako je bilo prije :) Država sad ne prima sve ročnike koji se dobrovoljno jave za služenje vojnogg roka. Neka prvo to napravi, pa onda možemo dalje razgovarati.

VL
FE
fefellerunt
12:11 08.03.2017.

Zašto je izbrisan moj komentar? zar je uvredljivo ako kažem da ministrica koja je kao predstavnik ravopravnosti spolova sama bez ikakvog srama govori da ima razlike u spolovima. Ili je to za moderatore rečeno sa sramom? nešto tako očito nepodudarnoo kojeg je svjesno svako biće sa IQ>70? Možda smeta činjenica da se u vosjci i policiji traže skoro dvostruko niži kriteriji od žena nego od muškaraca? Zar istina toli ko smeta privilegirani spol u ovoj državi - žene Ali zato kako bi one imale dovoljno za tjeraje, dotjerivanje i uživnaje, muškarci koj isu morali prolaziti kojekakve obuke godinama, danas jedva preživljavaju,. ,možda ta istina smeta moderatore, nek mi se ukaže što je uvredljivo i netočno , te d aje uškjarcu dužnost zaštiti jaku ženu da ne bi dala džabe, u slučaju rata, pa čak i miru to očekuju od njega

VL
KR
krigger
12:18 08.03.2017.

aj babe ne lupetajte !!

VL
BK
B Kosa
11:45 08.03.2017.

sluzio sam dvije godine a moj brat 3 u mornarici. Mislim da nije lose uvesti vojni rok 1 mjesec je malo, barem 3 mjeseca da mladi nauce nekoga i slusati ako slabo slusaju roditelje, mislim dabi mladima nesto pomoglo u zivotu

VL
TR
Trnjanec
16:29 08.03.2017.

Može, a djevojčicama obavezno godinu dana obuke u domaćinstvu. Da nauče dobro kuhati, da nauče skrbiti za bebe, da nauče prati veš, peglati, šivati, raditi u vrtu i pognojiti ga kravicom ili konjekom, ofuriti i očerupati koku, i sve ostalo što je potrebno. Usput u tih godinu dana da ostanu bez mobitela i pristupa internetu, jer naprosto neće stići još i to. Jer - djevojke danas nisu što su nekad bile i treba ih naučiti redu.

VL
DU
Deleted user
12:09 08.03.2017.

Žene nemaju što raditi ni u vojsci ni na fakultetima ni na radnom mjestu. Njima je jedino mjesto doma. Poslje osnovne škole proći dvije godine domaćinstva i gotovo i pripremati se za udaju. Jedina korisnost kod žene je mogućnost stvaranjaa novog života, za sve ostalo su nedovoljno kapacitirane, od inteligencije do fizičke snage.

VL
DU
Deleted user
15:51 08.03.2017.

Mi se još nismo odužili patizanima i domobranima iz drugog svjetskog rata. O braniteljima iz domovinskog rata ćemo skrbit narednih 50 godina.Još jedan rat bez profesionalne vojske mi ne možemo platit pa je bolje da ni ne bacamo novce na tu obuku.

VL
PR
prarvat
13:20 08.03.2017.

kakav naslov? kakva generalizacija? neozbiljno

VL
Avatar Patton
Patton
14:17 08.03.2017.

Trebali bi za primjer uzeti Izrael, muškarci i žene ravnopravno i obavezno služe vojni rok. Kod nas bi trebao biti min. 3 mj, to bi bilo dovoljno za temeljnu obuku.

VL
DA
danho
12:53 08.03.2017.

btw ja sam u osnovnoj skoli i pocetkom srednje sanjala kako bi se prijavila u vojski i kako bi bila vojnikinja i bilo mi je krivo sto zene ne idu kod nas u vojsku a u italiji su recimo imali svoju postrojbu te sam izrezivala novinske clanke o tome :D

VL
LA
Latz
15:48 08.03.2017.

"Naše gimnazijalke dečkima ne bi popuštale, već bi ih sve redom nakon srednje škole uputile u vojarne gdje bi ih se, kako kaže Valentina, naučilo redu. „Dečki više nisu dečki“, kaže nam, a potvrđuje to i Veronika riječima: „Nisu ono što se nekad bili. " Gimnazijalke govore da dečki nisu kakvi su nekad bili? Kak ti imaš pojma uopće kakvi su nekad bili? Tek se zlegla zapravo, a tu melje kao da je Žuži.....

VL
BU
Bubalamala
12:34 08.03.2017.

Tko voli nek' izvoli, moju djecu nebih dao da ratuje jer ne želim da ubiju ljudsko biće.Svijet je širok !

VL
RA
rankovic
16:01 08.03.2017.

kako čete obaveznika u 6 meseci naučiti rukovanja sve sofisticiranijim naoružanjem, ili čemo opet upotrebljavati bajonete. da ne razmišlja tko možda o sabljama?

VL
VL
vladimir964
12:09 08.03.2017.

Vojsku treba jednom i zauvijek ukinuti. Tko ju je odslužio zna kako je to odlagalište polupismenih majmuna sadističkih nagona u časničkoj odori. U vojsci se ne uči disciplina, nego se nauči ne raditi, lagati, iživljavati se na drugima i zatupiti umove, slomiti bilo kakvu vlastitu inicijativu. Zanimljivo: u zloglasnoj srednjoj Americi najmirnija država s najmanje kriminala jest Costa Rica, koja UOPĆE NEMA vojske. I gle čuda, nikada ni s kim nije imala ni trzavica, niti je bila bilo kime u ratu. A kada smo već takozvana kršćanska država, evo poruke glavnoga promidžbenog menadžera: "Tko se mača maši, od mača i pogiba".

VL
KR
Krkanmali
16:25 08.03.2017.

Ne priča se o ratu nego o obuci,pojedinci neznate citati

VL
KR
Krkanmali
16:22 08.03.2017.

obuka treba barem 9mj

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.