Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Hrvatske autoceste među najboljima u svijetu

HAC
Foto: Promo
1/3
19.12.2018.
u 08:58

Hrvatska cestovna mreža je prema izvješću Svjetskog ekonomskog foruma ove godine svrstana među najbolje i najsigurnije europske i svjetske cestovne infrastrukture

Hrvatske autoceste najveći su upravitelj mreže autocesta u Republici Hrvatskoj. Društvo upravlja mrežom od 918,5 kilometara autocesta, a krajem 2017. godine HAC je preuzeo i poslove održavanja i naplate za 187 kilometara dionice koncesionara Autocesta Rijeka - Zagreb d.d. (ARZ), čime HAC danas održava ukupno 85% svih autocesta i poluautocesta u Hrvatskoj.

Foto: Promo

Hrvatska cestovna mreža je prema izvješću Svjetskog ekonomskog foruma ove godine svrstana među najbolje i najsigurnije europske i svjetske cestovne infrastrukture. Visoke standarde potvrđuje i Studija Prometnog fakulteta u Zagrebu o sigurnosti na autocestama koja pokazuje kako 96 % autocesta u Hrvatskoj ima nisku i srednje nisku stopu prometnih nesreća, dok samo 4 % dionica ima srednju stopu, a srednje visoku i visoku stopu rizika nema niti jedna dionica.

Hrvatske autoceste trenutno prolaze kroz sveobuhvatni proces restrukturiranja i modernizacije poslovanja s ciljem zadržavanja visokih standarda kvalitete i sigurnosti te očuvanja vrijedne cestovne imovine. Uz izgradnju novih prometnih pravaca, HAC će 2019. godine predstaviti novi sustav naplate cestarine koji se temelji na suvremenim prometnim rješenjima koja povećavaju kvalitetu putovanja i smanjuju prometne gužve.

Foto: Promo

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije