Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vijesti iz regija

Hrvatska zajednica županija traži da dopisništva HRT-a ostanu raditi

Goran Radman
Zarko Basic/PIXSELL
23.01.2014.
u 12:00

Naglasili su i kako nisu bili upoznati s procesom ukidanja dopisništava te da su s ovim potezom HRT-a, zajedno sa svojim stanovnicima, praktički dovedeni pred gotov čin.

Na sastanku kod Glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana predstavnici Hrvatske zajednice županija insistirali su kod vodstva javne televizije na zadržavanju 11 dopisništava za koje je najavljeno skoro ukidanje.

U priopćenju se navodi da osim što u HZŽ smatraju kako će ukidanjem ovih predstavništava dio građana Hrvatske ostati uskraćen za relevantne vijesti iz svojih županija i gradova, HRT godišnje na tim područjima, po procjenama župana, ostvaruje i preko 200 milijuna kuna vrijednosti televizijske pretplate. Naglasili su i kako nisu bili upoznati s procesom ukidanja dopisništava te da su s ovim potezom HRT-a, zajedno sa svojim stanovnicima, praktički dovedeni pred gotov čin.

- Dojam sa sastanka je da je odluka o dopisništvima već unaprijed donesena iako ne mogu reći da nam je vodstvo HRT-a dalo odgovore na ključna pitanja – koliko košta reorganizacije, koliku uštedu očekuju nakon ovih poteza i po čemu će program biti kvalitetniji ako će se raditi na neki drugi način, rekao je župan Virovitičko-podravske županije i predsjednik Hrvatske zajednice županija Tomislav Tolušić.

Župani smatraju da će ova odluka imati dalekosežne posljedice za prisutnost vijesti s područja hrvatskih županija koje ostaju bez dopisništva.

- Virovitičko-podravska županija spremna je napraviti sve u svojoj moći kako bi zadržala HRT-ova dopisništva, pa su tako voljne razgovarati i o dodatnom financiranju od strane regionalne samouprave ako je to potrebno da se ovakav scenarij izbjegne,rekao je Tolušić.

>> Hrvatska zajednica županija protiv ukidanja dopisništava HRT-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije