Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJBOLJI UČENICI

Hrvatska zajednica županija: Pokrit ćemo sve troškove održavanja Oskara znanja

Tomislav Tolušić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
08.06.2015.
u 20:21

Nakon pritiska javnosti pronađeno je rješenje pa će se dodjela Oskara znanja ipak održati

Hrvatska zajednica županija odlučila se pridružiti inicijativi maturanata, poduzetnika i poznatih intelektualaca koji su javno istupili protiv ukidanja dodjele Oskara znanja najboljim hrvatskim učenicima.

Podsjetimo, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković Pečenković željela je odustati od dodjele Oskara znanja, a odluku je opravdavala nedostatkom novca. Međutim, nakon pritiska javnosti pronađeno je rješenje pa će se dodjela ipak održati.

HZŽ je unatoč tome ponudio pokrivanje svih troškova održavanja Oskara znanja.

"Županije već godinama brinu o obrazovanju. Obzirom da su županije osnivači osnovnih i srednjih škola znamo koliko je obrazovanje važno i sigurni smo da se na njemu ne smije štedjeti. Pomažemo i aktivnosti koje su izvan standarda kako bi napravili iskorak u kvaliteti školstva. Upozoravamo i na brojna iskustva europskih članica, poput Irske, koje niti u najvećim reformama ni u jednom trenutku nisu smanjivale sredstva za školstvo i obrazovanje. Znanje je vrijednost, a Hrvatska danas više nego ikad treba mlade, pozitivne, obrazovane ljude. Zato će Hrvatska zajednica županija pokriti sve troškove održavanja Oskara znanja kako bi potaknula i druge da takve akcije podrže i promoviraju. Mladi su budućnost i Zajednica vjeruje u njih", poručio je predsjednik HZŽ-a i župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić iz HDZ-a (na slici).

>> Sram ih bilo! Ukinuli
 su Oskar znanja. Idemo svi skupiti novac za djecu

Komentara 3

NJ
njoj
22:31 08.06.2015.

Bravo, svaka čast! Znanje je moć! A vidi se tko cijeni znanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije