Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pritisak dao rezultat

Ravnateljica popustila: Oskar znanja održat će se krajem lipnja

Kusić i Jadranku Žarković Pečenković.
Foto: HAZU
08.06.2015.
u 20:07

Dvoranu za dodjelu nagrade ustupit će HAZU, a kipiće će izraditi učenici Centra za odgoj i obrazovanje iz Čakovca

Oskar znanja, od kojeg je nova ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković Pečenković željela odustati zbog, kako je objašnjavala, nedostatka novca, ipak će se održati. Pod pritiskom javnosti, ponajprije učenika, pronađeno je rješenje. Dvoranu za svečanu dodjelu Oskara znanja ustupit će HAZU. To je predsjednik HAZU akademik Zvonko Kusić na sastanku dogovorio s ravnateljicom agencije Žarković Pečenković.

– Rado smo prihvatili prijedlog da sudjelujemo u manifestaciji koja je važna društvena poruka u vremenu poremećenog sustava vrijednosti. Ti su mladi ljudi koji osvajaju nagrade ono što nam treba i mi moramo raditi upravo ono što i oni rade – kazao je Kusić.

U priopćenju Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO), koja organizira dodjelu Oskara znanja, kaže se da će odljeve kipića izraditi učenici Centra za odgoj i obrazovanje iz Čakovca. Ta djeca s teškoćama u razvoju asistirat će i na svečanoj dodjeli Oskara znanja. Materijal za izradu kipića financirat će Ministarstvo obrazovanja. Svečana dodjela Oskara znanja, prema najavama AZOO-a, održat će se krajem lipnja. No, za njezinu organizaciju nedostaje još novca pa iz Agencije mole “poduzetnike koji su putem medija velikodušno ponudili pomoć” da im se jave. Unatoč smanjenom proračunu za više od dva milijuna kuna za ovu godinu, mnogi djelatnici Agencije zgrozili su se kad su prije dva mjeseca shvatili da nova ravnateljica želi ugasiti Oskar znanja.

>> Sram ih bilo! Ukinuli
 su Oskar znanja. Idemo svi skupiti novac za djecu 

>> Ovo su mali hrvatski genijalci: Pisao je s dvije godine, a računao već s četiri

Komentara 5

DU
Deleted user
12:22 08.06.2015.

Tko je ova Jadranka da se sprda s djecom. Bojkotirati dodjelu. Pun kufer mije Jadranki.

Avatar possibilis
possibilis
12:46 08.06.2015.

Eklatantan primjer zatiranja svega sto nam moze donijeti bolju buducnost. Isti modus operandi kao Imunoloski, Ina, koncesije za fosilna goriva, pokusaj prodaje autocesta. S tim da su ova djeca neprocjenjivo vrijedna. Treba ih tretirati kao zvijezde jer oni to i jesu. Kada bi nagrada i medijski tretman bili upola jaki kao za neke reality otuzne serije- pojacala bi se konkurencija znanja i dugorocno bi svi profitirali. I nece biti mira dok odgovorni ne budu imali objavljena imena i prezimena u medijima i optuznicama. Ne, to nije "nesposobnost" vladajucih nego svjesno zatiranje i zla namjera.

FR
franeeee
20:53 08.06.2015.

a npr,doma si moraš dijete nahraniti,a nemaš ništa u frizideru,ali ipak nešto smisliš jer moraš nešto smisliti,pa to dijete je tvoje,ali čuj ti jadrsnkoooo i ovo su naša djeca,čuješ tko te postavio na funkciju ako se ne znaš snaći, tužno i pretuzno drvo na drvo, to sve samo mi ovo mi ono,malo kreativnosti,daj života malo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije