Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvatska zainteresirana za jačanje gospodarske suradnje s Kosovom

Plenković i Thaçi razgovarali su o statusu hrvatske manjine na Kosovu.
01. lipnja 2017. u 15:45 12 komentara 410 prikaza
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković razgovarao je danas u Banskim dvorima s predsjednikom Republike Kosovo Hashimom Thaçijem o političkim i gospodarskim odnosima dviju zemalja, priopćili su iz Ureda predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Predsjednica Grabar-Kitarović svečano je dočekala kosovskog predsjednika Grabar-Kitarović: 'Voljeli bismo vidjeti poboljšanje statusa Hrvata na Kosovu'

Predsjednik Vlade bilateralne je odnose ocijenio vrlo dobrim i prijateljskim. Naglasio je da Hrvatska Kosovu pruža kontinuiranu pomoć u procesu europskih integracija i u jačanju kapaciteta za provedbu SSP-a. 

- Hrvatska će, s Njemačkom i Poljskom, u lipnju 2017. godine, započeti provedbu Twinning projekta „Podrška institucijama Kosova u provedbi Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju“, kazao je predsjednik Vlade Plenković.

Plenković i Thaçi razgovarali su o statusu hrvatske manjine na Kosovu. Obostrano je izražena potreba jačanja trgovinske razmjene, koja je u 2016. godini iznosila 68 milijuna eura. Istaknuto je da je Hrvatska zainteresirana za jačanje gospodarske suradnje s Kosovom u sektorima energetike, građevinskog sektora i izgradnji infrastrukture, osobito željezničke, informacijskoj tehnologiji i telekomunikacijama.

Predsjednik Republike Kosovo Hashim Thaçi zahvalio je na potpori koju Republika Hrvatska daje Kosovu, uključujući i sudjelovanje u KFOR-u.

Američka vojska 'Svjetski policajac' 10 ratova i intervencija u koje SAD nije smio ući kFOR, kosovo Uskoro stižu SAD na Kosovo šalje nove vojnike: Ovo je poruka Europi i Turskoj Vojislav Šešelj PREDIZBORNI SKUP Šešelj: S Rusijom možemo vratiti Kosovo, Crnu Goru i Republiku Srpsku
Filmushka
PROMO
Video: Ovo su filmovi koje ćete moći besplatno pogledati na Filmushki

A1 izdvaja za Vas