Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOJSKA STIGLA U POMOĆ!

Novi život samohrane majke i njenih sedmero djece: U kući su bile rupe, kuhinja uništena...

Hrvatska vojska pomogla osigurati normalne uvjete za život samohrane majke Ivane Šokčević i njenih 7 djece
17.06.2020.
u 14:42

Šokčević nije krila oduševljenje činjenicom što im je obiteljska kuća uređena i što će joj djeca konačno imati normalne uvjete za odrastanje

Trebala je to prilikom posjete obitelji Šokčević u Slakovcima, selu nedaleko od Vinkovaca, biti samo još jedna u nizu podjela dječjih paketića koja se ubrzo pretvorila u jednu od najljepših priča. Naime, dolaskom u dom samohrane majke sedmero djece Ivane Šokčević (34) skupnica Gardijsko oklopno–mehanizirane brigade Ivana Pavlović i Matina Božić iz Facebook zajednice „Za Slavoniju srcem“ uvidjeli su da djeca i majka žive u iznimno lošim uvjetima za život.

-Došli smo u Slakovce na Svetoga Nikolu i tada smo, kada smo vidjeli uvjete života, odlučili odmah krenuti u akciju i pomoći koliko možemo te pozvali volontere da pomognu koliko mogu. Kuća je izgledala strašno. Oko vrata i prozora rupe su bile od 6-5 centimetara, promaja je bila na sve strane. Kuhinja je bila uništena od vlage, pokidane pločice, sanitarni čvor jako loš i poludevastiran… Okolo su bile rupe od miševa. To nisu bili uvjeti za život djece, rekla je skupnica Pavlović.

Dodaje kako su s donacijom počeli radovi koji su trajali 2 mjeseca. Tijekom tih radova sređene su 2 sobe, dnevna soba, kuhinja, sanitarni čvor, prostorija za drva, sredili dvorište… Kaže i kako su u donacijama sudjelovale brojne pravne i fizičke osobe počevši od malih običnih ljudi pa do velikih tvrtki. Pomagao je kako je tko mogao od novčanih donacija, preko materijala pa do namještaja. Radilo se u etapama.

VIDEO Hrvatska vojska pomogla osigurati normalne uvjete za život samohrane majke Ivane Šokčević i njenih 7 djece

-Kao zapovjednik iznimno sam ponosan što pripadnici GOMBR-a u svoje slobodno vrijeme pomažu sugrađanima u teškoj situaciji. U svoje slobodno vrijeme pomagali su da se kuća dovede na primjerenu razinu kako bi mogli dalje normalno živjeti, rekao je zapovjednik GOMBR-a brigadni general Mijo Validžić dodajući kako je u radovima sudjelovalo više vojnika koji su tamo radili u slobodno vrijeme.

Martina Božić iz Facebook inicijative „Za Slavoniju srcem“ Martina Božić kazala je kako su se odmah po pokretanju akcije donatori počeli javljati u velikom broju.

-Ušli smo u cijelu akciju skeptični na odaziv ali smo se brzo iznenadili interesom koji je bio toliki da nismo stizali niti odgovarati na sve poruke. Kao zajednica djelujemo 9 godina i ovo je jedna od naših najvećih akcija do sada, pojasnila je Božić.

Ivana Šokčević nije krila oduševljenje činjenicom što im je obiteljska kuća uređena i što će joj djeca konačno imati normalne uvjete za život i odrastanje. Podsjetila je kako su uvjeti bili katastrofalni, ali da nisu imali izbora jer nije imala sredstava za obnoviti. Sve to dovelo je do toga da su joj iz Centra za socijalnu skrb rekli da će joj djeca, ako uvjeti ne budu popravljeni, biti udomljena tako da je ova akcija Facebook zajednice „Za Slavoniju srcem“ i pripadnika Hrvatske vojske omogućila i da obitelj ostane zajedno. U obitelji Šokčević najmlađe dijete ima samo 8 mjeseci, a među njima je i četvero školaraca.

-Bilo je zaista loše stanje ali sada imamo normalne uvjete za život. Konačno možemo normalno živjeti. Imam mjesečna primanja od oko 5.000 kuna s tim da mi na ratu za kredit za kuću i režije odlazi oko 4.000 kuna. Kupujemo samo ono najosnovnije i gledamo da proizvedemo sve što možemo. Imamo svoj vrt, kokoške za jaja, uzgajamo piliće, imamo svinje… Ipak, najvažnije je da su djeca živa i zdrava, rekla je Šokčević.

 

 

Komentara 3

Avatar Golum
Golum
15:59 17.06.2020.

Bravo, bravo!

SL
slucajnicitatelj
15:57 17.06.2020.

Opet države nigdje ali bi oduzimala djecu.

DR
Drass79
16:25 17.06.2020.

Hitno seksualni odgoj u škole kao obavezni predmet umjesto vjeronauka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije