Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak na članak

Hrvatska vodi jednu od najgorih ekoloških politika među razvijenima

Germanwatch je objavio istraživanje provedeno u industrijski razvijenim zemljama o tome koliko koja pridonosi borbi protiv klimatskih promjena. Od 57 zemalja, Hrvatska je 48., a najgore su ocijenjeni dosezi - hrvatskih političara

Komentari 20

OB
-obrisani-
18:21 15.12.2009.

među razvijenima ????? ajde ne blebeći Krleža i to pred sam Božić

VL
Avatar punkufer
punkufer
18:40 15.12.2009.

Još budalaštia od dokonih mlatimudana. Ti klaunovi nemaju pametnijeg posla nego da lupetaju i fantaziraju. Kraj industrijskih velesila Kine (apsolutno najveći zagađivač na svijetu), Amerike (najveći zagačivać per capita na svijetu), Brazila, Indije (zemlje bez eko propisa) itd oni jednunu bijednu malu Hrvatsku, zemlju bez industrije smatraju najgorom na svijetu?? Razvijene zemlje intenzivno zagađuju svijet od početka Industrijske revolucije - već 200 godina ni najmanje ne paze na zagađivanje, a sada bi siromašni trebali biti pažljiviji i brižniji od njih. Idioti.

VL
JA
jankoprekobrda
21:34 15.12.2009.

U Hr bi se trebalo rijesiti politickog i moralnog smeca i zagadjivaca, pa bi dakle trebalo krenuti sa velikom metlom i nekoliko kamion na Markov trg u Zagreb, pa to smece prebaciti u Remetinec.

VL
OB
-obrisani-
09:24 16.12.2009.

Industrijski razvijena zemlja...häää?!? Su htjeli napisat trgovinsko-centarsko razvijena zemlja? Mozda nekog istina i boli al pak je tak!

VL
MU
Mućanin
10:53 16.12.2009.

Hrvatska ne može i ne smije pristat na iste uvjete kao razvijene države, jer Hrvatska jednostavno ne pripada razvijenim državama. Da bi pristala na te uvjete sa time bi si zacementirala budući industrijski razvoj.

VL
AG
Agramer198
17:42 15.12.2009.

Kaj nas sad seksaju vec deset dana zbog budala iz Zelene akcije koje nemaju pametnijeg posla nego se uguziti i putovati po svijetu na trošak drugih... Meni je npr. jako zanimljiva činjenica da ta Koneferncija u Kopenhagenu je odgovorna za ogroman utrošak energije odnosno za poveću emisiju stakleničkih plinova jer treba dovući 20 000 ljudi sa svih strana svijeta..Al oni su čisti i nevini. A nama se soli pamet i pribija nas se na križ zbog 4 dugokose budale (ili koliko ih je već tamo). Jel se ta Zelena akcija možda plaća iz proračuna? plaća li ih Grad Zagreb?Mislim da bi im bilo dobro za dušu da im se ukinu sredstva ako da, ipak bi to bilo nemoralno s njihove strane da od zemlje koja je u klubu \"klimatskih ubojica\" primaju novac..

VL
OB
-obrisani-
17:43 15.12.2009.

GRESKA Prostor se zagadjuje po cetvornom ili kubom km, a ne po zivom ljudskom ili zivotinjskom grlu...

VL
MM
Mladen Miletić
17:44 15.12.2009.

Hrvatska vodi jednu od najgorih ekoloških politika među razvijenima u dugovima. Po čemu razvijena ? U Usporedbi sa nekim u Africi jeste ili razvijeniji od Kosovara oni se nisu razvili pretvorbarenjem !

VL
PR
Protivcenzure
17:53 15.12.2009.

izgleda da smo samo po korupciji pri vrhu ljestvice. kako za sve tako i za ovo...

VL
BT
bili-tartuf
17:57 15.12.2009.

ma, ..ki je posla ove \"tatine -sinove\" u Dansku ??...ocíto lobiraju sebi za \"Zelene-$olde\" -money..., a usput skupljaju Politcke punte, za buc´nost-veliki funkcijoneri....(nadajmo se da nisu palili aute na demonstracijama , po Kobenhagenu)

VL
OB
-obrisani-
18:02 15.12.2009.

Znao sam da je negde Hrvatska razvijena al sam zaboravio,sad znam,hvala...

VL
IK
ime korisnicko
18:17 15.12.2009.

Hrvatska ima ekolosku politiku??? Koja je to nasa ekoloska politika? Imamo li neke nerome, poticaje, planove? Jedino od ekologije sto se moze cuti od nasih politicara je da Hrvatska trazi povecanje kvota jer je 1990 bila u ratu i industrija je bila poptuno zaustavljena.

VL
MO
modrulj
18:38 15.12.2009.

Hrvatska uistinu vodi katastrofalnu ekolosku politiku. Vise ili manje unisteni su kanjoni svih rijeka, obala je devastirana gradnjom, morskih rezervata uz nasu obalu gotovo i nema. Ovo nece ugroziti samo zivotinjske i biljne vrste nego i turizam jer ako se ova gradnja nastavi od hrvatske prirode nece ostati nista.

VL
DU
Deleted user
18:48 15.12.2009.

žele nas podd svaku cijenu svrstati među banana države gdje će raditi svoje prljave eksperimente i sa ljudima i sa prirodom a političari će dobiti izdašnu proviziju za to!

VL
GA
gabriela
19:11 15.12.2009.

LOOOOL! Da Hrvatska razvijena zemlja! A tko tu koga laže? Da nam je energetska vizija zemlje u banani, je, ali svejedno... Kakva razvijena i kakva industrijska zemlja - ovo je vic godine!

VL
HR
HrvatskaHrvatima
19:23 15.12.2009.

U banani nam je vlada koja vodi državu,država nadasve ima ogromnog potencija GABRIELA!!!!! pa mi smo zemlja u tranziciji što če reći odma iza postindustrijskogdruštva tj. post tehnološkog u zadnjih 10 godina. Jedini naš problem je VLADA i ništa drugo,položaj (geografski) sjajan,saveznici-najjači,gospodarstvo(trba ga osposobiti pa ćemo vidit veliki profit) energetika (5+,a druga je stvar što se time vlada ne bavi) itd itd e da jebala vas klima u sljedećih 20 godina temperature se snižavaju vi i vaše globalno zaglupljivanje/zatopljenje)

VL
RI
riousa
19:36 15.12.2009.

To se vi smatrate razvijenima ha ha ha ha e jeste levati. Ma hrvatska je bijeda ziva nemate zagaca. Sta se pusete po internetu da ste nesto kad niste nista. Mi iz USA hrvatsku znamo po kriminalu i svi vasas koriste kako hoce. Morate pristat na sve sta vam drugi kazu inace ste gotovi. Nikad tu nece biti normal nog zivota. Ajde sutra kad budem cito vijesti sta cu procitat? Unaprijed znam ( nestali milioni dolara ili ostalo bez Posla 500 radnika pa onda ubio neko nekoga ha ha ha eto to je rvaska ) Propast ziva u RVASKOJ

VL
OB
-obrisani-
19:50 15.12.2009.

GRESKA Prostor se zagadjuje po cetvornom ili kubonm km, a ne po zivom ljudskom ili zivotinjskom grlu... Nova informacija Ako zagadjivanje mjerimo po glavi stanovnika Amerikanac kao zagadjivac na prvom mjestu a Kinez na zadnjem mjestu kao stanovnik zemlje kojioji je ne zagadjuje!!.

VL
MM
Mladen Miletić
22:50 15.12.2009.

Hrvatska vodi jednu od najgorih ekoloških politika među razvijenima, zna se i zašto jel čemo dobiti najviše pomoiči od EU da se oporavimo. Naši vladari dobro znaju i tome se nadaju...

VL
Avatar punkufer
punkufer
11:00 16.12.2009.

Ti klaunovi nemaju pametnijeg posla nego da lupetaju i fantaziraju. Kraj industrijskih velesila Kine (apsolutno najveći zagađivač na svijetu), Amerike (najveći zagačivać per capita na svijetu), Brazila, Indonezije, Indije (zemlje bez eko propisa) itd oni jednu bijednu malu Hrvatsku, zemljuu bez industrije smatraju najgorom na svijetu?? Razvijene zemlje intenzivno zagađuju svijet od početka Industrijske revolucije - već 200 godina ni najmanje ne paze na zagađivanje, a sada bi siromašni trebali biti pažljiviji i brižniji od njih. Idioti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.