Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvatska uvela zdravstveni nadzor za putnike koji dolaze iz sjevernih talijanskih regija

Tako će u Rijeci karantena biti formirana u Crvenom križu, a upravo je taj grad na udaru kritika zbog organizacije međunarodnog karnevala na kojemu je sudjelovao i niz građana Italije.
24. veljače 2020. u 07:30 3 komentara 6246 prikaza
Koronavirus u Italiji
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Za sve putnike koji dolaze iz sjevernih talijanskih regija Hrvatska je uvela zdravstveni nadzor čime je podignut stupanj pripravnosti radi opasnosti od koronavirusa. 

Koronavirus SVE VEĆA ZABRINUTOST Stručnjak upozorava: 'Epidemija Covida-19 doživjela je zaokret u zadnjih 48 sati'

Mjere su još veće za ljude koji dolaze odnosno koji su boravili u zadnje vrijeme ili bili u kontaktu sa nekim iz talijanskih regija pogođenih koronavirusom, njih će Hrvatska stavljati u karantenu. Kako nam je rekao ministar zdravstva, izv. prof.dr.sc. Vili Beroš, zatražio je od svih županijskih centara gdje mogu organizirati karantene. Tako će u Rijeci karantena biti formirana u Crvenom križu, a upravo je taj grad na udaru kritika zbog organizacije međunarodnog karnevala na kojemu je sudjelovao i niz građana Italije. 

Ministar Beroš podsjeća da je situacija u Italiji eskalirala nakon što su eventualni posjetitelji već bili u Rijeci jer ih je većina tamo došla u petak. Pripreme za karantenu su i u Zadru, a iste mjere uvela je i Rumunjska. Hrvatski krizni stožer radi koronavirusa novi sastanak ima danas ujutro.

Putnici koji dolaze iz žarišta koronavirusa ili koji su nedavno tamo boravili ili bili u kontaktu s osobama s tog područja, na granici će biti ispitani te dobiti rješenje o zdravstvenom nadzoru ako nemaju simptome. Svaki dan boravka u RH se moraju javiti nadležnom epidemiologu da se zna njihovo zdravstveno stanje i na vrijeme uoči ako su razvili neke simptome. U tom slučaju ide testiranje na koronavirus.

Ministarstvo zdravstva: Kako umanjiti rizik od zaraznih bolesti i koronavirusa?

Ministri Krstičević i Beroš obišli ekspedicijski kamp kod KB Dubrava
Gestikulacije i mimika
Vili Beroš i neverbalno odaje raste li broj oboljelih
Divaaa
BEAUTY OTKRIĆE
Konačno sam pronašla rutinu za čišćenje i njegu lica
 • Blacknemesis8:

  Gotovi smo. Ako potraje do ljeta, nista od turizma. Propali smo. A aviokompanije u staro zeljezo. Osim toga, Treba granicu zatvoriti dok ovo traje.

 • Avatar Francek007
  Francek007:

  kritiziraju Rijeku zbog karnevala a u Sjevernom dijelu italije Dolomitima organiziraju Europsko prvenstvo u Biatlonu i nikom ništa. Što je sa našim ljudima hoće sli se i oni kontrolirati kada se vrate sa skijanja jer ih većina ne dolazi na ... prikaži još! na Rijeku nego preto Austrije u Sloveniju pa tek onda u Hr.

 • herojulice:

  To semora odraditi sa svakim tko ulazi a ne samo iz određenih podrućja.