Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZORAN MILANOVIĆ:

'Hrvatska u Junckerovu paketu vidi priliku za oživljavanje gospodarstva'

Opatija
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/5
09.12.2014.
u 17:36

Faymann je rekao da je u Europskoj uniji potrebno mnogo više hrabrosti

Na trilateralnom susretu predsjednika vlada Austrije, Slovenije i Hrvatske Wernera Faymanna, Mire Cerara i Zorana Milanovića održanom danas u Opatiji, trojica premijera razgovarala su o temama koje će zajednički podržati na skorom summitu Europske unije. Okosnica razgovara na susretu bio je investicijski plan Jean-Claudea Junckera, za koji su trojica premijera rekla da je izvrstan poticaj za razvitak gospodarstva i smanjenje nezaposlenosti u zemljama Europske unije.

Faymann je rekao kako vjeruje da tri susjedne zemlje u regiji moraju još bolje biti povezane i još bolje surađivati da bi osnažile gospodarstvo, no da je u Europskoj uniji potrebno mnogo više hrabrosti nego što je ima sada da bi se potakle veće promjene i gospodarski rast.  

– Junckerov paket neće dovesti do velikog preokreta, treba voditi jaču zajedničku gospodarsku politiku, a za poticanje rasta treba više od jednog plana. No, Junckerov paket je važan kao korak prema tome – rekao je.

Za Cerara najveća je vrijednost plana što će potaći brojne projekte.  

- U Sloveniji smo pripremili niz nacionalnih projekata u energetici, poduzetništvu, zaštiti okoliša i gospodarstvu i upravo poticaj koji je dao ovaj plan najvažniji je za nacionalna gospodarstva – rekao je Cerar.  

Milanović je nakon susreta kazao kako i Hrvatska u Junckerovu paketu vidi priliku za pokretanje niza projekata i oživljavanje gospodarstva. Dodao je da je bilo riječi i o energetici, a s obzirom na činjenicu da Južni tok otpada, i o zainteresiranosti Hrvatske da bude točka transfera energenata prema srednjoj Europi i preko Transjadranskog naftovoda i LNG terminala na Krku.

Komentara 7

Avatar MK
MK
17:56 09.12.2014.

..Zoki - Platz bitte! ...Branko Grcic vec zadnjih 12 kvartala u naprijed najavljiva priliku - a kada pogldamo zadnjih 12 kvartala u natrag samo vidimo nepriliku!

VS
Votum_separatum
18:08 09.12.2014.

Ne nadam se ja više ničemu dok je ove vlade koja je uspješna u uništavanju svega čega se dotakne.

Avatar wratnik
wratnik
19:39 09.12.2014.

Treba se to vec napocetku rasturiti, inace, moglo bi jos u najgorem slucaju stvarno doci do nekog uspjeha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije