Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lošiji odnosi
Povratak na članak

Hrvati razočarani njemačkim stavom o arbitraži

Sve do nedavno, Njemačka je u Hrvatskoj bila poimana kao izrazito prijateljska zemlja koja je ne samo pomogla Hrvatskoj u njenom osamostaljenju već joj je bila i glavni partner prilikom pregovaranja o ulasku u Europsku uniju

Komentari 161

DU
Deleted user
11:16 13.07.2017.

Odrastao sam u Njemačkoj. Njemci nisu niti sami sebi prijatelji, kako mogu biti nekome drugome? Samo interesi dragi nasi političari, prema tome molimo štitite naše interese.

VL
DU
Deleted user
09:51 13.07.2017.

Notorno, kad je u pitanju pokušaj difamacije - reakcija se tumači kao "prvotan grijeh". Drugim riječima, RH je samo reagirala na akciju SLO tijekom arb. procesa, koju pak ovako ocijenio slovenski stručnjak: Quote/ Ovo je svakako presedan, ovo je nešto strašno i nešto što se nije smjelo dogoditi. Ta nedopuštena komunikacija Jerneja Sekolecai Simone Drenik najveća je međunarodnopravna i diplomatska pogreška Slovenije od njezina nastanka. To je povreda međunarodnog prava jer neovisnost sudstva, u koje se ubraja i Arbitražni sud, generalni je princip civiliziranih naroda, princip koji je ovim događajem ugrožen. Zabrana komunikacije stranke i suda vrijedi za sve sudove. Ovdje je neprikladnom komunikacijom ozbiljno povrijeđena jedna od temeljnih normi međunarodnog prava. To je kao da ste u sporu sa svojim susjedom oko granice, a istodobno tajno dogovarate sa sucem mogući ishod spora i kako će on napisati presudu! Ovaj će primjer puniti fakultetske udžbenike, mi profesori međunarodnog prava o ovome ćemo govoriti svojim studentima – komentirao je tada za Novi list dr. Pogačnik./// Znači, ne može se to nikakvim političkim "mortom" prekriti i zataškati kad je riječ o znanom pristupu: Pošteno, ako ne može drugačije! Njemačka se postavila na krivu stranu, imputirajući RH da ne poštuje uzance međunarodnog prava, a tek sad slijedi val stručnih napisa o slovenskom postupanju, kako je neopisivo lako potkupiti arb. suce tijekom procedure - i to će ostati fazit ove epizode, ne hrv. odbijanje

VL
Avatar Ljubeć
Ljubeć
10:38 13.07.2017.

sto se pravimo glupi prosao sam ctavu njemacku puno puta nikad nisam vidija da se privatno druze hrvat i njemac osim cistog interesa mi to ne vidimo oni nas trpe samo za poslusne radnike odnosno mucenike promislite

VL
Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
11:08 13.07.2017.

Treba iz obrane preći u napad. Za početak uputiti Njemačkoj i EU komisiji prosvjednu notu za mješanje u bilateralna pitanja dviju članica, te nepoštivanje međunarodnog prava po kojem je RH legalno napustila arbitražu zbog korumpiranosti suda. Oglušivanje navedenih na priznate činjenice i obranu KORUMPIRANOG suda i sudaca po svaku cijenu, pa čak i oglušivanje na međunarodno pravo.

VL
Avatar AGRAM
AGRAM
10:58 13.07.2017.

A da li smo uopće nekom u EU pa tako i Njemcima dali snimak upletenosti Slovenske politike u Sud. Zašto to nismo stalno napominjali u Bruxellu ili nekim novinarima kada bi naše zastupnike nešto pitali, bilo što. Zašto na stolovima tih naših parlamentaraca u EU nije stalno to bilo napisano. E kasno je sada bit pametan, kada smo svih ovih godina naivne budale. Vidjet ćete da ćemo na koncu sve to priznati, a Plenky razmišlja o strategiji kako to sad nama objasniti. Napominjem da je hrvatski Sabor donio jednoglasnu odluku o ništavnosti Haškog suda, napominjem jednoglasno.

VL
AM
AMD------------------------
15:17 13.07.2017.

gdje ste vi zivjeli ,sto radili po/u njemackoj ,da njemce gurate u coskove gdje nisu ? uvazavam pojedina subjektivna losa iskustva i svejedno njemci su redni,disciplinirani,pristojni ! sto je vama ?

VL
VK
vječni krojf
12:30 13.07.2017.

Hrvati opet ne kuzimo sta znaci prijateljstvo.Prijateljstvo ima granice,ali kod nas se sa prijateljstvom sve postize,a to se u Europi zove korupcija.Mi se polako suprostavljamo svakom tko nije naseg misljenja.Nas vise nitko ozbiljno ne shvaca,nitko nas ne spominje u pozitivnom smislu,jedino nas u negativnim postupcima spominju.Arbitrznu odluku cemo morati kad tad prihvatiti bilo sta da govore Kolinda i Plenkovic.To sto se spominje suradnja HDZ i CDU-CSU nije tocno.To samo mi spominjemo i nas HDZ sve na tom gradi ali u njemaca ne prolazi prijateljstvo ako nije ucinkovito i ne poznaju oni nikog ni krscane niti bilo sta drugo osim napredne politike.Tu smo mi na dnu Europe,vrijeme tolerancije je proslo a nasa vlada jos ceka neke privilegije.Na kraju mogu samo konstatirati da nam se lose pise.

VL
Avatar mama mia
mama mia
11:18 13.07.2017.

Kak je rekla kraljica kom se ne sviđa može ići

VL
DU
Deleted user
10:49 13.07.2017.

Plenković, obožavatelj povjerenstava je jučer pokušao nagovoriti slovence ne bi li se osnovalo povjerenstvo koje bi onda služilo kao smokvin list za ovaj problem dok traje mandat. Nažalost, ovaj način pometanja nezgodnih stvari pod tepih ne prolazi u uređenom svijetu. Samo se hrvatima može prodavati maglu o "vraćanju Ine", "suočavanju s prošlošću" i dr. osnivanjem vijeća i povjerenstava.

VL
DU
Deleted user
12:30 13.07.2017.

Interesantno da nitko uopće ne spominje stručnost, znanje i pregovaračke kvalitete naših bajnih političara koji su bili uključeni. Uvijek tražimo greške u drugima, uvijek je netko drugi kriv dok vlastite postupke i greške potpuno zanemarujemo ....... sa takvim stavovima nećemo se maknuti sa dna Europe.

VL
LU
lucio2
12:32 13.07.2017.

Koliko laprdanja na forumima. Njemacka je prijatelj koji ti iskreno kaze sto misli, a ne budala koja te podrzava bez obzira na sve. Uostalom, Hrvatska treba prestati gledati i misliti sto kaze Njemacka, nego se ponasati kao inteligetna i suverena zemlja i dogovoriti se sa Slovenijom bez uplitanja sa strane. Pa pobogu, ako se sa bliskim Slovencima ne mozemo dogovorit s kim mozemo?

VL
Avatar debela koli
debela koli
11:50 13.07.2017.

Odmah komponirati Danke Deutschland II.

VL
DU
Deleted user
10:56 13.07.2017.

Trenutna njemačka politika nudi državama poput Crne Gore, Makedonije ili Albanije novi koncept Velike Srbije, pod etiketom "Zapadnog Balkana". Umjesto da im ponudi ljudsko poštovanje, pomoć u razvoju i iskrenu političku europsku podršku. Ali za to bi bilo potrebno više altruizma, a manje sebičnosti.

VL
Avatar toxic alien
toxic alien
11:18 13.07.2017.

Njemacka ce podrzati Hrvatsku u svemu sto je i u njenom interesu! To je cvrsta granica na kojoj "prijateljstvo" prestaje. Samo interesi, nikakvog prijateljstva tu nikad nije bilo niti ce ga biti.

VL
Avatar anticenzura
anticenzura
10:48 13.07.2017.

Tko je vama kriv sto vi imate percepciju prijateljstva na balkanski nacin. Na Zapadu ljudi biraju prijatelje ravne sebi, a ne gubitnike i propalitete sto moraju rijesavati njihove probleme. Kada ste vi vidjeli jednoga uglednog gradjana inzinjera, odvjetnika, doktora da se druzi sa onim klosarom iz parka sto pusi travu? Valjda pametan covjek bira sebi drustvo, doktor sa doktorom, klosar sa klosarom.

VL
DO
dopizdilomi
10:46 13.07.2017.

Da smo pametni, kao što nismo a i nesposobni u diplomaciji snimke su se već odavno trebale vrtjeti po CNN-u, BBC-u i drugim jakim kućama. Kako bi se nakon toga slučaj brzo razriješio sam.

VL
ZA
zagabria1
11:32 13.07.2017.

Čekam dan kada će Hrvatska prestati puzati i početi hodati uspravno. Nema to veze sa Slovenijom niti nečim drugim, nego sa nama. Ugledajmo se na Izrael

VL
DU
Deleted user
14:11 13.07.2017.

Dva najveća vica na ovim prostorima su kad Hrvati misle da su im Nijemci prijatelji i kad Srbi misle da su im Rusi braća.

VL
Avatar mama mia
mama mia
12:35 13.07.2017.

Možda ga na povratku dočeka Perković i zapjeva mu koju domoljubnu da mu ublaži bol

VL
Avatar mama mia
mama mia
11:16 13.07.2017.

Kako ono kažu domoljubi a sad kmečite kmečite toliko da vas do Amerike čuju možda pomogne pošaljite nekog da čuči ispred Bijele kuće

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.