Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVIJE GODINE KASNIJE
Povratak na članak

Hrvatska se od tema prošlosti uspjela okrenuti budućnosti

Danas se u zagrebačkom hotelu Esplanade održava nova Večernjakova konferencija “Hrvatska kakvu trebamo – dvije godine poslije”, a na njoj će biti devet tematskih izlaganja i šest panel-diskusija.

Komentari 5

ST
stefj
09:00 04.03.2019.

U jednoj državi gdje država i proračun čine preko 70% BDP-a, sve je tema osim gospodarstva. To je zapravo normalno, jer oni koji troše imaju sigurno radno mjesto, prava i primanja, najmanje ih zanima gospodarstvo, mada ih hrani ona manjina koja radi i stvara novu vrijednost... Zato imate Karleušu na naslovnici VL-a, zato su teme ideološke, ali i zato sposobni i poduzetni odlaze iz Hrvatske. Negativna selekcija i korupcija čine svoje, a država ne radi ništa protiv toga, već dodatno uništava male poduzetnike i obrtnike... I to je to, zato ovi u Esplanadi mogu sjediti i laprdati cijeli dan, a ništa se neće postići. Predsjednica je pričala nešto o Švicarskoj, tamo 90% kompanija čina mala poduzeća, a ova vlada ih svim silama pokušava zatvoriti što više. Uzima se jedna Irska kao primjer rasta i transformacija gospodarstva, a sve "reforme" koje se rade potpuna su suprotnost... Budućnost Hrvatske je s ovakvom politikom vrlo upitna, a budućnost Hrvata je očito izvan Hrvatske. Ovako samo gledamo kako nas Bugarska sustiže i prestiže, a tješimo se da je tamo lošije nego ovdje... Država s preko 400.000 zaposlenih u široj državi, a duplo više ako se uzmu i javna poduzeća i poduzeća u državnom vlasništvu nema niti teoretske šanse za promjenu i gospodarski uzlet... U komunizmu je bilo sve državno i svugdje je bilo preko 30% previše zaposlenih. Sada se taj višak iz proizvodnje preselio u birokraciju, pa imamo 70% previše zaposlenih u državnim i javnim strukturama...

VL
SO
Somelier
09:57 04.03.2019.

"Hrvatska se od tema prošlosti uspjela okrenuti budućnosti". Od kada to. To je za mene potpuna novost. Dok žive pravi Hrvati prošlost se ne će zaboraviti dok se ne rehabilitira od komunističkih laži. Dokumenti iz raznih arhiva o Jasenovcu cure makar na kapaljku ali dokazuju da je istina bila drugačija od one koju sprovode komunisti i jugoslaveni. Danas u digitalizirano doba ljudi uspoređuju smrtne listove iz drugoga svjetskoga rata iz Jasenovca i drugim logorima po europi i pronašli su da oni koji se vode u Jasenovcu da su ustvari skončali u Auschwitzu ili nekome drugome logoru. Naprijed se može samo tako da se te teme zabrane u javnoj uporabi ali da se otvore svi arhivi pogotovo oni u Beogradu i da se naprave neovisne komisije povijesničara koji će to konačno razriješiti pa tko kriv tko prav. Izuzeti pristrane a pogotovo jugoslavene tipa Klasić,Jakovina , Markovina, Goldstein .... i da ne nabrajam. Ne daj bože da bude onakova komisija kakova je bila za totalitarističko znakovlje. To možemo usporediti sa krađom potpisa.

VL
Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
09:33 04.03.2019.

Zadnji pasus u tekstu u potpunosti negira naslov članka !

VL
AN
anthropos
09:41 04.03.2019.

idemo u novu hrvatsku, ali to znaci posjeci sve ove sdasnje glave, hdz i sdp

VL
DA
darwil
09:09 04.03.2019.

Zamislite da nam državu vode Karamarko,Glasnović,Bujanec,Culej.....gdje bismo bili i dali bismo uopće bili.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.