Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVLJE KREATIVNOSTI

Hrvatska se ima čime ponositi: Pogledajte video pobjednika Moja.hr nakon kojeg ćete se naježiti

Vukovarsko-srijemska županija
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/58
02.07.2021.
u 16:18

Moja.hr je projekt Večernjeg lista kojem je partner bila Hrvatska radiotelevizija, a podržali su ga Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednice, a kojim se pozvalo mlade ljude iz svih hrvatskih županija da naprave jednominutni filmski uradak.

Saul Tikvić iz Vinkovaca ne krije koliko voli svoju županiju, a svoje emocije i talent prenio je u jednominutni video o Vukovarsko-srijemskoj županiji kojim je oduševio žiri i osvojio prvo mjesto u završnici projekta Moja.hr. 

U trenutku kad su pozvali ga da izađe na pozornicu kako bi primio nagradu od ministrice turizma Nikoline Brnjac, Saul Tikvić izustio je samo kako ne može vjerovati. 

- Svi timovi iz svih županija imali su zaista genijalne videouratke i pravo je čudo da smo mi uspjeli pobijediti. Jako sam sretan što sam mogao upoznati sve ove kreativne ljude iz cijele Hrvatske – rekao je Saul i dodao kako svoj mali grad nikad ne bi mijenjao. 

Pogledajte video koji je dobio prvo mjesto

 

On je ranije za Večernji list ispričao kako jedino što nedostaje u Vinkovcima je McDonalds, ali sve drugo imaju. 

– Otišao sam u Švedsku i radio. Istina je, tamo imaš novca. Al’ nemaš život. Nema toga da se s nekim vidiš prvi put i da možeš odmah razgovarati kao da se znate tko zna koliko dugo. Nakon šest mjeseci vratio sam se u Vinkovce. Mislim da ne bih mogao živjeti nigdje drugdje nego tu. Ni u Zagrebu. Ovdje prošećeš i obišao si cijeli grad. Nikako ne bih volio otići odavde – kazao je talentirani mladić koji se s pet godina doselio u Vinkovce s roditeljima iz Slovačke. 

Video koji je žiri proglasio najboljim uz njega radili su Ana Pinjuh, Davorin Krešić, Dunja Šaran i Dario Hegeduš. 

Drugo mjesto pripalo je video uretku ekipe iz Medulina koju čine Darko Privrat, Mateo Ostojić i Hugo Vojak. Oni su napravili video u kojem su predstavili ono najbolje iz Istarske županije. 

Pogledajte video koji je osvojio drugo mjesto 

 

– Ponosan sam na naš uspjeh, a jako mi je jako drago i da sam upoznao ovoliko kvalitetnih i kreativnih mladih ljudi. Da se mene pita, svi bi bili pobjednici. I svatko zaslužuje nagradu koja će ih motivirati za napredak. Što se tiče našeg videa, drago mi je da smo uspjeli "zarobiti" trenutke u kojima pokazujemo onu pravu čar Istarske županije, a to je njezin duh, odnosno njezina tradicija, nešto što ne smije nestati i nešto što se mora nastaviti jer to je ono što nas čini Istrijanima – rekao je Darko Privrat iz Medulina.

Svoj kreativni rad Darko i Hugo nastavit će pod imenom Redesign films produkcija i obećavaju da će s Mateom inspirirati mlade umjetnike te se svakako uključiti u suradnju s ostalim timovima. 

Varaždinska županija može biti itekako ponosna na tim iz Varaždina Tiomana Terzića, Bojana Horvata i Darija Mikuleka koji su osvojili treće mjesto. 

Pogledajte video koji je osvojio treće mjesto mjesto 

  – Bilo je stvarno prekrasno ove večeri, svi su imali prekrasne videe, veselim se sljedećoj godini u Vukovarsko-srijemskoj županiji – rekao je Varaždinac Timon Terzić, inače student multimedije na Sveučilištu Sjever u Varaždinu.

 


 

Ključne riječi

Komentara 4

MI
mica1111
17:05 02.07.2021.

Jako lijepo! Koliko drugačije od ispraznih influensera! Bravo mladosti naša!

SA
samoljubav
18:23 02.07.2021.

bravo

ST
Stari
18:13 02.07.2021.

Gledao sam sinoć i stvarno je prekrasno. Video,tekst, muzika. Očaravajuće. u jednoj minuti. Bravo. A i drugi su bili sjajni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije