Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kurir zgrožen
Povratak na članak

Hrvatska šahovnica na plakatu za novosadski Exit 2010.

– "Dobro došli u stari grad - Novi Sad" iznad kojeg kao dekor stoji hrvatska zastava – zgraža se Kurir unatoč objašnjenju organizatora kako je to dobrodošlica gostima te da su na plakatima i zastave drugih država.

Komentari 10

OB
-obrisani-
08:57 09.07.2010.

Tamo i treba da se vijori Hrvatski barjak! Tamo je rodjen Ban Jelacic i Novi Sad je Hrvatski kao i cijela Backa i Srem!

VL
BO
boston
02:40 10.07.2010.

-schmidt- I salim se, a i ne. U suvremenom zapadu, nacionalnost=drzavljanstvo. Stoga, tko je roden u Italiji je Talijan, tko u Srbiji, je Srbijanac. Nadalje, nekad je Aljaska bila u Rusiji, Arizona u Mexicu. Nekad je Dalmacija bila u Italiji... Kakve to veze ima??

VL
BA
Bandit
08:19 09.07.2010.

Svaka mu casto eto to je srbin koji je normalan ...

VL
OB
-obrisani-
09:23 09.07.2010.

Imaju oni i normalnih ljudi, imamo mi i blesavih ljudi. Niti ce nasa zastava ugroziti njihovu drzavnost, niti bi njihova ugrozila nasu. Drzave imamo, granice imamo. Na zalost imamo i budalase, ali Boze moj, svaka drzava ih ima.

VL
OB
-obrisani-
10:11 09.07.2010.

Nije to ništa čudno. Eto, čitam jutros da i u Splitu visi srpski barjak, u znak dobrodošlice teniserima i navijačima iz Srbije. A i to ko je gde rođen: U Hrvatskoj, pa i u Zagrebu, rođeno je toliko znamenitih Srba da bi srpski barjak morao biti izvješen bar na stotinak mesta u Hrvatskoj. Nezgoda je jedino što bi neko tada pozvao milicijsku ophodnju, kao za onu jugoslovensku zastavu zbog fudbala, pa bi oni mogli da presude na licu mesta da se ima skinuti jer vređa hrvatske nacionalne osećaje.

VL
ST
standup
15:17 09.07.2010.

ma mogu oni pricáti , ..cá céju...ali ona Katedrala u centru N.S. je Hrvatska -crikva.., a priko ispod Petro-Vara je kucá od Bana -Jelacícá...!

VL
BO
boston
15:33 09.07.2010.

Ban Jelacic Srbijanac??? Nisam znao... Samo da nezaluta u Split !!

VL
Avatar Bjeda
Bjeda
16:05 09.07.2010.

+ - 09.07.2010. u 15:33h boston je napisao/la: Ban Jelacic Srbijanac??? Nisam znao... Samo da nezaluta u Split !! \"Nakon što je prisegnuo, Jelačić je po starom običaju, uz poklike „Živio\" i pucnjavu topova triput dignut uvis. Obred ustoličenja jee nastavljen u crkvi Sv. Marka, a zatim i u pravoslavnoj crkvi Sv. Preobraženja, gdje je srpski patrijarh Josif Rajačić iz Srijemskih Karlovaca ustoličio bana, budući da je zagrebački biskup Juraj Haulik bio spriječen.\"

VL
OB
-obrisani-
20:45 09.07.2010.

Ajme ako se šale onda ok ali ako stvarno misli da je Jelačić srbijanac ...ajme! To što je rodjen u Petrovaradinu nije ništa čudno jer je tamo nekad bila granica Hrvatske!

VL
SA
Saijmon
12:10 10.07.2010.

Prvo Hrvacka nikada nije imala granice osim kada je nozem vladala uz pomoc nacisticke Nemacke drugo vreme je da ucite od nas da nije strasno to sto tudja zastava stoji na jarbolu pa bila ona Srpska ili Hrvacka.To kod vas nije izvodljivo i zao mi je sto je tako.Setite se samo rukometnog prvenstva u Zadru.Naravno i kod nas postoje neke mentalno obolele skupine kojima to smeta ali zastava je i dalje na jarbolu niko je skinuo nije.Dok u Hrvackoj tako nesto nije moguce.Razlika izmedju nas je takva sto vi imate te male zdrave skupine kojima to ne smeta a mi te male bolesne skupine kojima to smeta.Lecite se a ne samo da se vadite na to da ste vi jadni bili izloseni agresiji pa eto boze moj to je zbog toga.Pa i vi ste terorisali ceo Balkan i imali konc logore kakve bi tadasnji Nemci samo pozeleli pa niko vam ne skida zastave i pali ih.A svaki put kada ste stvarali drzavu bilo je krvi do kolena.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.