Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvatska šahovnica na plakatu za novosadski Exit 2010.

– "Dobro došli u stari grad - Novi Sad" iznad kojeg kao dekor stoji hrvatska zastava – zgraža se Kurir unatoč objašnjenju organizatora kako je to dobrodošlica gostima te da su na plakatima i zastave drugih država.
09. srpnja 2010. u 07:52 10 komentara 17 prikaza
zastava
Foto: Nino Strmotić

BEOGRAD - Beogradski desničarski tabloid Kurir zgrožen je što su organizatori glazbenog festivala Exit 2010., koji je sinoć počeo na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, na jumboplakate postavili i hrvatski zastavu.

– Šahovnica na jumboplakatima u Novom Sadu! Uoči glazbenog festivala Exit u Novom Sadu su postavljeni jumboplakati s natpisom "Dobro došli u stari grad - Novi  Sad" iznad kojeg kao dekor stoji hrvatska zastava – zgraža se Kurir, a ne može ga smiriti ni objašnjenje organizatora kako je to dobrodošlica gostima koji dolaze na festival te da su na plakatima i zastave drugih država, a ne samo Hrvatske.

– Na nekoliko lokacija u gradu postavljeni su jumboplakati sa zastavama ne samo Hrvatske nego i Engleske, Nizozemske, Mađarske i drugih zemalja. Nemam točan popis, ali to su zemlje iz kojih dolazi najveći broj turista, čime smo se i rukovodili – objašnjava glasnogovornik Exita Rajko Božić.

– Na našu molbu da nam kaže točan popis zemalja čije su zastave na plakatima, i ima li osim hrvatske među njima i zastava drugih zemalja iz bivše Jugoslavije, Božić kaže: 'Ma, pišite što hoćete. Neću se ispričavati. Nemam vremena i ne želim tražiti popis zemalja jer je nekome to palo na pamet – piše Kurir.

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
  • boston:

    -schmidt- I salim se, a i ne. U suvremenom zapadu, nacionalnost=drzavljanstvo. Stoga, tko je roden u Italiji je Talijan, tko u Srbiji, je Srbijanac. Nadalje, nekad je Aljaska bila u Rusiji, Arizona u Mexicu. Nekad je Dalmacija bila u Italiji... ... prikaži još! Kakve to veze ima??

  • Bandit:

    Svaka mu casto eto to je srbin koji je normalan ...

  • -obrisani-:

    Tamo i treba da se vijori Hrvatski barjak! Tamo je rodjen Ban Jelacic i Novi Sad je Hrvatski kao i cijela Backa i Srem!