Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrej Plenković:

'Hrvatska pripravna za sve mjere koje treba poduzeti u prevenciji koronavirusa'

Andrej Plenković
Foto: Andreas Gebert/REUTERS/PIXSELL
1/3
24.02.2020.
u 22:19

Obavio sam večeras konzultacije sa svim kolegama na sastanku stožera. Sve što trebamo poduzimati je u punoj pripravnosti svih službi, u komunikaciji smo s talijanskom vladom, kaže premijer.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković poručio je u ponedjeljak kako je Hrvatska pripravna za sve mjere koje treba poduzeti u prevenciji širenja koronavirusa, u što uključuje i koordinaciju aktivnosti s talijanskom vladom.

"Obavio sam večeras konzultacije sa svim kolegama na sastanku stožera na kojem su bili predstavnici ministarstava zdravstva, unutarnjih poslova i obrane, Državnog inspektorata i Civilne zaštite. Sve što trebamo poduzimati je u punoj pripravnosti svih službi, u komunikaciji smo s talijanskom vladom, od koje nastojimo dobiti sve relevantne informacije s obzirom na dinamiku zbivanja u nekoliko sjevernotalijanskih regija", izjavio je premijer i predsjednik HDZ-a na obilježavanju 30. obljetnice HDZ-a Novi Zagreb.

Video - Bernard Kaić, voditelj Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti o koronavirusu

 

Tvrdi i kako je Hrvatska pripravna za sve mjere koje treba poduzeti, a najavio je i svakodnevne susrete Kriznog stožera o prevenciji širenja koronavirusa kao i to da će ministar zdravstva Vili Beroš sutra poslijepodne otputovati u Rim na sastanak ministara zdravstva Italije i susjednih zemalja, kako bi koordinirali aktivnosti.

Također, sutra ujutro će u Vladi biti sastanak Nacionalnog stožera Civilne zaštite kojeg je Vlada osnovala prošlog tjedna, tako da svi akteri budu u punoj pripravnosti, zaključio je Plenković.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
18:21 25.02.2020.

price za malu djecu, jedino za sto smo mi spremni je dom

DH
dalibor.hren
09:26 25.02.2020.

Krematorij nas čeka!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije