Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRIVENI SPONZORI PREDSJEDAVANJA

Hrvatska pošta i HPB daju po 150 tisuća kuna, HC i HEP 100.000

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
08.02.2020.
u 06:30

Tri tvrtke, Jamnica, Juicy i Franck, daju doprinose u pićima, što su mogli vidjeti i novinari u zgradi Nacionalne i sveučilišne knjižnice, gdje su postavljeni njihovi automati i hladnjaci. Naftna kompanija Ina je pak službeni dobavljač goriva.

Hrvatsko predsjedništvo Vijeća EU napokon je javno, na službenim stranicama predsjedanja, objavila imena sponzora. Do sad je potpisano sedam sponzorskih ugovora. Četiri tvrtke daju financijsku donaciju: po 150 tisuća kuna daju Hrvatska pošta i Hrvatska poštanska banka, dok po 100 tisuća kuna dolazi od Hrvatskih cesta i Hrvatske elektroprivrede.

Tri tvrtke, Jamnica, Juicy i Franck, daju doprinose u pićima, što su mogli vidjeti i novinari u zgradi Nacionalne i sveučilišne knjižnice, gdje su postavljeni njihovi automati i hladnjaci. Naftna kompanija Ina je pak službeni dobavljač goriva.

– Predsjedanje je veliki zadatak i stoga se troškovi predsjedanja djelomično pokrivaju sponzorstvima. Pitanje sponzorstva spada pod nadležnost država članica. Sponzori hrvatskog predsjedanja isključivo su hrvatske javne tvrtke, a ostvarenje je profita isključeno – kažu iz hrvatskog predsjedništva.

1/45

Objava dolazi više od mjesec dana nakon početka predsjedanja, a za to je vrijeme predsjedništvo bilo pod udarom kritika zbog netransparentnosti, dok je otkriće da je Ina jedan od sponzora, naišla na oštre reakcije nevladinih organizacija u kontekstu planova Europske komisije u vezi sa Zelenim dogovorom. Tempom sponzorstva bavila se i europska pravobraniteljica Emily O’Reilly, koja je preporučila Vijeću EU da izradi smjernice za vlade zemalja članica u vezi s tom temom.

 

Komentara 1

ME
Melo
13:50 08.02.2020.

PROBLEM GLOBALNOG SVIJETA PA I NAŠ JE U SUSTAVU KOJI SU MASONSKI KONSTRUKTORI POPUT NAŠIH TAJKUNA postavili a radi se o sljedećem! Profit kao profit nije najbitniji! MOĆ-NADMOĆ! PRIVATIZIRALI su prirodna bogatstva,uzeli monopol nad hranom,vodom,svim resursima, imaju privatne tiskare novca,također monopol nad njim,zato nas HNB nesmije financirat! NOVAC=hrana,voda,energija,u zamjenu za bezuvjetnu robovlasnićku poslušnost damo ti točno onoliko novaaca koliko trebaš da bi preživio i mogao ostat rob,ako ti damo više nećeš imat motiva radit,biti rob,vrlo jednostavno i perfidno. Pritom su ljude uvjerili da ako ne žive da bi radili,da su niškoristi i paraziti a u bitiwdoma si možeš uz dneuno 2-3 sata efektivnog rada priskrbit svu hranu u polju,vrtu,voće,povrće,perad,pajceka+ugradiš solare i poslodavac i država TI NETREBAJU,zaradiš sam za sebe ono za šta robuješ 365-dana 10-12h na dan da bi dobio lovu koju zamjeniš za to sve što si možeš doma priskrbit, bez otrova,GMO-a! ČEMU TO,TREBA LI VAM TO?? Razmislite! Svijet je namjerno ovako postavljen daovo bude moguće a ČOVJEČANSTVO vojim pristankom na sve to postaje roblje, odbijanjem sistema dolazi do TRENUTNOG oslobođenja, nema agresije,prosvjeda,nereda,SAMO ODBIJAM SUDJELOVAT U VAŠEM SOCIOPATSKOM SVIJETU!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije