Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvije posade

Hrvatska od ranog jutra pomaže Izraelu u gašenju požara

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
24.05.2019.
u 22:12

Po nalogu Vlade Republike Hrvatske i zahtjevu Izraela Protupožarna eskadrila upućuje se na zadaću pružanja humanitarne pomoći gašenja požara

Hrvatski kanaderi ponovno pomažu Izraelu gasiti požare. Izraelsko Ministarstvo vanjskih poslova zatražilo je pomoć u borbi protiv velikih požara koji haraju u blizini Jeruzalema, a odazvali su se timovi iz Hrvatske, Grčke Italije i s Cipra.

Danas je odlukom Vlade RH u Izrael poslan protupožarni avion Canadair CL-415 iz sastava Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i dvije posade Protupožarne eskadrile.

Upravo je pomoć pri gašenju požara 2016. otvorila vrata intenzivnijim odnosima Hrvatske i Izraela. Izraelce je impresionirala stručnost hrvatskih ekipa, pa se u cijelu priču uključio i vrh izraelske države. “Kanader-diplomacija” trebala je biti okrunjena kupnjom vojnih zrakoplova od Izraela i posljedično izraelskim ulaganjima, no taj je posao propao.

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar anlaser
anlaser
12:57 24.05.2019.

A na slici su kao ta dva kanadera ? Mogli ste staviti i sliku Airbusa ili električne lokomotive !

DU
Deleted user
23:39 24.05.2019.

Ne bih htio biti zloban, ali zašto braća Izraelci ne prodaju jednu eskadrilu lovaca ili koji tenk Merkava II kojima mlate po Palestincima, pa za te pare nabave koji protupožarni zrakoplov? Mislim, ja jesam za to da se pomogne, ali...

Avatar neidemdalje
neidemdalje
00:07 25.05.2019.

Nema lakšeg posla nego kad pošalješ drugog da obavi opasni dio posla i kažeš "to je zadaća svih nas da pomognemo" ... tako je govorila i lekarka 91-e..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije