Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spor sa slovenijom
Povratak na članak

Hrvatska neće biti na čitanju odluke. 'Arbitraža je za nas mrtvo slovo na papiru'

To će za nas biti dan kao i svaki drugi i nemamo namjeru toj odluci pridavati veliku pažnju", rekao je izvor upućen u cijeli slučaj.

Komentari 55

PE
peugeot
21:04 26.06.2017.

Moja poruka Slovencima bila bi : "Obratite se Talijanima da vam dadnu jedno parce svoje morske obale!" " Vidjet cete : Talijani ce brzinom ferrarija uslisiti vasu molbu jer su oni u svijetu poznati kao vrlo darezljivi".

VL
DO
dopizdilomi
21:50 26.06.2017.

Baš me briga za Hag i arbitražu. Što će te poduzeti kada Slovenci uđu u naše teritorijalne vode, kada će se Gera osloboditi i vratiti matici zemlji i kada će se slovenska žilet žica skloniti sa Hrvatskog teritorija?

VL
HA
hanzi
06:49 27.06.2017.

Da bi Hrvatska imala prave argumente za sporni teritorij, ostala bi u arbitraži. Pošto ste tražili nešto, na što nemate pravo, povukli ste se.

VL
DU
Deleted user
22:08 26.06.2017.

Vjerojatno hrvati nece biti na citanju odluke o arbitrazi oh pardon u nasoj zemlji ne smije se izgovarati vlastito ime hrvat to je za ikicevu govor mrznje

VL
ZA
zagabria1
22:28 26.06.2017.

Naši veleumovi koji sve uspiju upropastitri neće biti na čitanju odluke, ali će stajati u stavu mirno kada ih nazove briselski portir da im saopći nove komande. Nikad u povijesti nismo ovako jadni bili, zbog naše vlasti

VL
IV
Ivek
03:14 27.06.2017.

Ako je arb.sporazum mrtvo slovo na papiru,zasto onda Plenkovic lobira evropske lidere da ga podrze u ovom slucaju? Nesto tu ne stima.

VL
Avatar AligatorXO
AligatorXO
21:37 26.06.2017.

Tako je vladimir964 pametno zboriš, to što smo se mi povukli samo radi toga što su slovenci podmetali dokaze i radili ispod stola je glupo. Mi bi trebali preći preko toga kao da nije ništa bilo i prihvatiti presudu suda,, ma zašto opće čekati presudu suda, zašto ne bi slovenci sami procjenili tko je u pravu pa da tako postupimo. Još ni bilo gluplje da smo predmet iznijeli pred Međunarodni sud za pravo mora jer oni zasigurno nisu nadležni za sporove gdje se stranke spore oko prava nad morem. A ono kada zboriš da bi trebali kao civilizirane zemlje se dogovoriti o zajedničkom korištenju pa možda bi trebali uputiti poziv i drugima da li tko ima kakvih želja evo recimo meni smeta kada idem u Austruju da prolazim kroz Sloveniju pa što se ne bi ogovotili da putevi prema Austriji budu i Hrvatski?

VL
Avatar pendreck
pendreck
22:28 26.06.2017.

...sad budu -iz inata- dali pravo za pravo da je granica na polovici zaljeva

VL
12
1234goso
02:53 27.06.2017.

ej,,,debili a kaj je ono sa prepolovljenom obalom ??? aha da,,,da,,, to mi dali bosancima kao poklon ze jedan dobar burek !!!

VL
IV
Ivek
02:00 27.06.2017.

To sto Hrvatska ne priznaje arbitrazu,je mozda dobro i za Sloveniju u slucajuda ona ne dobije ono sto zeli. Onda se i ona moze malo povuc i nikome nista. Najbolje bi bilo kad bi ovi glupi politicari sjeli za stol i dogovorili neki rezim gdje bi mogle obje drzave koristit taj dio mora. A na kopnom bi bilo fer da se upita ljude koji zive u spornim djelovima.Ako ti ljudi zele zivjeti u Hrvatskoj,je ok ,ake zele biti u Sloveniji je isto ok. Neka sami odluce.

VL
VL
vladimir964
21:11 26.06.2017.

Kad bi to doista bio "dan kao i ostali" donosno "koji ništa ne znači" onda se ne bi onjemu piskaralo prijeko i uzduž po svim medijima, odnosno ne bi svi političari davali dan i noć izjave o njemu. Ovo spektakularno povlačenje iz arbitraže mi sliči na nezrelo dijete, koje, bojeći se od toga da slučajno ne bude u pravu, glumi uvrijeđenoga čovjeka. Inače: civilizirane zemlje, kad se već ne mogu dogovoriti o pripadnosti teritorija, tada pronalaze rješenje o ZAJEDNIČKOM korištenju.

VL
LI
Lisnjak
00:15 28.10.2017.

slovenci se prave vazni i politicki.. ugadjaju srbiji.... gdje rade na prosirenju poslova....svakako da se radi o interesu...slovenska politika... poznata iz propale yuge...srbija im je bila solidno trziste...samo mladi to ne znaju...jer nema ih i pored jakog tiska... tko informirat .

VL
IV
Ivo105
23:52 27.10.2017.

fučka mi se živo za njihovu politiku i harbitražu, plaćamo im i previše poreza, samo neka nas obične građane ostave na miru

VL
BF
bf2
17:42 27.06.2017.

slovenci su pošteno platili suđenje,stoga se tako raduju ishodu (kao ne znaju rezultat). moje mišljenje o njima je takvo da već godinama ne kupujem slovenske proizvode,a tako namjerava nastaviti i u dogledno vrijeme.

VL
Avatar soliloquy
soliloquy
22:46 26.06.2017.

"Tko nije za stolom, taj je na jelovniku" je osnovni princip diplomacije i međunarodne politike. Hrvatska je trebala ostati u arbitraži i još bi imala popust kod sudaca za ostajanje, slovenskim muljanjima unatoć. Ovako su Hrvati sami sebe isključili iz odlučivanja i time pristali da im granice kroje drugi. Pa dobro, tako će onda i biti.

VL
DU
Deleted user
21:26 26.06.2017.

mi hrvati kao sveukupno manji narod imamo jedno od najvecih bogatstava u evropi a to je nas dio jadranskog mora ali sto vrijedi kad je to mrtvi kapital kao i cijela nasa lijepa nasa je idealna za zivot ali imamoamo najveci problem u gospodarenju tim bogomdanim dijelom planeta i vodjenju tzv.politickih elita koji se doslovce iscrpljuju u strancarenju zasto je predmet trgovine samo ono sto je hrvatsko bolje je 10 godina zivjeti kao lav nego sto godina kao pajcek.hvala

VL
DH
dalibor.hren
05:07 27.06.2017.

Već ste dosadni s "dobro upućenim izvorima", arbitražom, stavu Hrvatske prema odluci arbitražnog suda.... Baš me zanima kakav će stav zauzeti naši političari nakon 29. 6.!? Hoćemo li svim sredstvima braniti svoj teritorij ili i dalje biti "sluga pokorni" i deponij za odlaganje EU otpada? Slovenci su izjavili (Cerar) da su spremni za dan "D"! Jesmo li mi "ZA DOM"?

VL
Avatar elkomandante
elkomandante
07:05 28.10.2017.

Slovenski slogan: Kaj naše je samo naše, kaj je vaše je isto naše !!!!!!

VL
Avatar Joco Udmanić
Joco Udmanić
07:13 27.06.2017.

"Naši"neće prisustvovati arbitraži,ali će nahebati.

VL
HA
havrda
21:50 26.06.2017.

Koga briga što Hrvatska neće. Kao kad mlada Romkinja tati kaže da neće brak s Mehom Džeparom. Par šamara i dernek ide dalje. Hrvatska neće... i svi se slatko nasmijali.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.