Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROVEDENO ISTRAŽIVANJE

Hrvatska najtraženija destinacija Austrijanaca: 53% ispitanih već bukiralo putovanje

Mnogobrojni posjetitelji uživaju u šetnji Opatijom ukrašenom uoči Uskrsa
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
05.04.2022.
u 16:01

Važan aspekt za Austrijance prilikom rezervacija putovanja je sigurnost odredišta

Hrvatska je prema tržišnim analizama austrijskih organizatora putovanja najtraženija inozemna destinacija za odmore Austrijanaca, izvijestili su u utorak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ) na temelju istraživanja organizatora putovanja Gruber Reisen među 1200 klijenata i kupaca.

"Austrija je jedno od najvažnijih emitivnih tržišta za hrvatski turizam, čemu u prilog ide i podatak iz istraživanja da čak 95 posto Austrijanaca želi odmor provesti unutar Europe. Optimizam nude i drugi pokazatelji poput onih da svaka druga osoba u Austriji želi putovati više nego prošle godine, otkrivati nove destinacije, kulturnu i eno-gastronomsku i ponudu aktivnog turizma", poručio je direktor HTZ -ova predstavništva u Austriji Branimir Tončinić.

Važan aspekt za Austrijance prilikom rezervacija putovanja je sigurnost odredišta, a istraživanje je pokazalo i da je 53 posto ispitanih već bukiralo putovanje u ovoj godini, njih oko 65 posto želi kupališni odmor, sunce i more, a sve ih više zanimaju i posjeti gradovima.

I organizator putovanja Ruefa Reisen GmbH proveo je istraživanje sa 1500 ispitanika, po kojima je Hrvatska također vrlo visoko, na drugom mjestu najtraženijih destinacija u Austriji, iza Italije, a ispred Njemačke, Grčke i Španjolske.

"Rezultati ovih istraživanja i informacije partnera s ostalih važnih tržišta kao što su Njemačka, Slovenija, Poljska ili Češka, potvrđuju da je interes za putovanjima u Hrvatsku vrlo izražen. Prvi veći priljev inozemnih gostiju očekujemo za Uskrs, posebice s teritorijalno bližih tržišta kojima su hrvatske destinacije lako dostupne i cestovnim pravcima", komentirao je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

>> VIDEO Velika studija potvrdila: ivermektin neučinkovit u liječenju covida-19

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije