Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Haag naredio

Hrvatska mora vratiti dokumente obrani Ante Gotovine

gotovina
Autori: Davor Ivanković, Ivanka Toma
15.02.2011.
u 16:51

Zbog političkog pritiska što ga je Serge Brammertz izvršio na RH zahtijevajući topničke dnevnike, povrijeđena su prava obrane

Haaški sud naredio je Hrvatskoj da zaustavi sve postupke i istrage prema članovima braniteljskog tima generala Ante Gotovine te da im se vrati sav materijal koji je zaplijenjen tijekom dosadašnje istrage. To znači da im se moraju vratiti svi oduzeti dokumenti, računala, CD-i i diskete.

Tu odluku donijelo je Žalbeno vijeće Haaškog suda, i to u povodu žalbe branitelja generala Gotovine. Oni su inzistirali na tome jer su zbog političkog pritiska što ga je glavni haaški tužitelj Serge Brammertz izvršio na Hrvatsku zahtijevajući topničke dnevnike povrijeđena prava obrane generala Gotovine.

Naime, prije nešto više od godinu dana policija je u potrazi za topničkim dnevnicima u uredu branitelja Gotovine zaplijenila tri računala u kojima je bilo niz podataka i korespondencija branitelja.

Zbog toga su čina krajem 2009. godine Gotovina i general Mladen Markač čak odbijali ići na suđenje. Reakcija Gotovininih branitelja bila je da se sad vidi da su imali pravo i da ih se ne može progoniti zato što rade svoj posao.

Komentara 57

Avatar emilsali
emilsali
17:44 15.02.2011.

Glupo anglo saxonsko pravo....... da je po nemackom ovo se nikad ne bi desilo vec bi davno sve bilo jasno... Legionaru,Gotovina....ovaj put si se za dlaku izvukao !!!

MA
medjimurac.at
18:21 15.02.2011.

Emisali ti si isto sisao sa traktora? Ajde idi majcici srbiji doma i ne vracaj se !

OB
-obrisani-
17:17 15.02.2011.

hehehehe...komedija...i severini su vratili racunar posle servisiranja,al su ipak kopirali film i prikazali ga ostatku sveta....ovom nakaznom gotovini je sigurno stalo do tih 1000e koje ima u kompjuterima......budalasi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije