Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kajin u Rijeci

Hrvatska je u banani, a od izbjegličke krize zaduživanje Hrvatske se rapidno povećalo

Damir Kajin
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
29.10.2015.
u 11:12

Od kapitalnih ulaganja u 8. izbornoj jedinici Kajin je kao najvažnije istaknuo obnove luka Bršica i Pula, ulaganja u riječku luku, nizinsku prugu i željezničku infrastrukturu s tunelom Učka, dovršetak istarskog ipsilona i gradnju bolnica u Rijeci i Puli

Hrvatska je među osam europskih zemalja koje su u dužničkoj krizi, a građani i poduzetnici s dugom od 420 milijardi kuna zaduženiji su nego u Grčkoj. Jednom riječju, mi smo u banani, a otkako je počela izbjeglička kriza, još je rapidno skočilo zaduživanje Hrvatske  – kazao je u četvrtak u Rijeci, predstavljajući program Istarskih demokrata "Pošteno za Istru i Kvarner"  Damir Kajin, predsjednik stranke i nositelj liste u 8. izbornoj jedinici.

Razlog ogromnog dugu privatnog sektora je što je Hrvatskoj u Milanovićevu mandatu kreditni rejting u dva navrata srušen na razinu smeća – kazao je Kajin dodajući da naši građani na stambene kredite plaćaju kamatu od 5,6 posto dok je europski prosjek 2,3 posto.

Govoreći o Istri i Primorsko-goranskoj županiji, Kajin je rekao  je za razvoj tih regija ključno imati najbolje odnose sa Slovenijom jer bez cestovnog i željezničkog povezivanja s Italijom i Austrijom, koje ide preko Slovenije, nema razvoja riječke luke i turizma.  

– To, istaknuo je, ne znači da treba popuštati oko pitanja Piranskog zaljeva.

– Od kapitalnih ulaganja u 8. izbornoj jedinici Kajin je kao najvažnije istaknuo obnove luka Bršica i Pula, ulaganja u riječku luku, nizinsku prugu i željezničku infrastrukturu s tunelom Učka, dovršetak istarskog ipsilona i gradnju bolnica u Rijeci i Puli.

– No, najvažnije za Istru i Primorje je očuvanje brodogradnje koja od iduće godine više nema pravo na državna jamstva  što bi poslovanje moglo dovesti u probleme. Zato Hrvatska mora ponuditi svoj model potpora brodogradnji da se ne bi dogodilo da imamo pune knjige narudžbi za brodove koje nećemo moći izgraditi – poručio je Kajin iz Rijeke. 

>> 'Vladina odluka o projektu Muzil je bezobrazluk'

Ključne riječi

Komentara 12

DE
denikramar
14:10 29.10.2015.

Slažem sa sa Kajinom, Hrvatska doslovno pada! Dovoljno mi je pogledati u svoj novcanik. A to kako upravljaju sa migrantima (LOŠE)

DU
Deleted user
12:22 29.10.2015.

Ovaj se sa svima posvađao ili mi se čini??? Sad pljuje i po Milanoviću, a do jučer mu je bio najbolji.. samo čekam moment kad bude za nogavicu Karamarka lovio :D :D :D

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
12:43 29.10.2015.

Opet se javlja ovaj lik sa privilegiranom saborskom mirovinom. Još mu nije dosta kuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije